OVE "ZVERI" MORAJU JEDNOM DA PRORADE: Francuska i Belgija stvaraju šanse, ali lopta neće pa neće u gol - vreme je da se to danas promeni

O. M.

01. 07. 2024. u 09:21

TREĆI dan osmine finala na EURO 2024 otvaraju Francuska i Belgija. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Diseldorf arena".

ОВЕ ЗВЕРИ МОРАЈУ ЈЕДНОМ ДА ПРОРАДЕ: Француска и Белгија стварају шансе, али лопта неће па неће у гол - време је да се то данас промени

FOTO: TANJUG/AP

Ovo je, gledano prema renomeu rivala, derbi osmine finala, iako ni jedni ni drugi nisu u grupnoj fazi ni izbliza opravdali očekivanja. To se naročito odnosi na Belgiju koja je podbacila u dve utakmice, dok je samo protiv Rumunije donekle opravdala ulogu favorita.

Francuskoj je, s druge strane, uspelo ono što je retko kome, ako je ikada ikome - obezbedila je plasman u narednu rundu takmičenja bez postignutog gola iz igre od strane svojih igrača. Na kontu imaju dva postignuta gola, od kojih je jedan auto-gol Austrijanca Vogela, a drugi Mbapeov sa bele tačke.

To je možda i najveće razočarenje ovog Evropskog prvenstva, imajući u vidu ogroman napadački potencijal "galskih petlova". Sve tri utakmice Francuske završene su sa manje od tri gola. Istovremeno, Francuzi imaju jako visok koeficijent očekivanih golova, drugi najviši na turniru iza Španije. Problem je dakle u završnici napada i to mora da se popravi.

Inače, Francuska je ostala neporažena i sada taj niz iznosi 11 takmičarskih utakmica, a traje od finala Svetskog prvenstva 2022. godine kada su na penale poraženi od Argentine. Ako se penali ne računaju, poslednji poraz pretrpeli su u grupnoj fazi tog Mundijala od Tunisa. Ipak, u međuvremenu su dva puta poraženi od Nemačke u prijateljskim susretima tako da nisu nepobedivi.

Francuzi su razočarali i na prethodnom Euru, kada ih je u osmini finala eliminisala Švajcarska.

Belgija je osvojila samo četiri boda u grupi sa Rumunijom, Slovačkom i Ukrajinom. Slovačka ih je šokirala na startu, trgli su se protiv Rumunije, ali su u poslednjem kolu bili nemoćni protiv Ukrajine, što im je na kraju ipak bilo dovoljno da kao trećeplasirani prođu u nokaut fazu. Ali za to nisu zaslužni sami, mnogo im je pomogla Rumunija ubedljivom pobedom nad Ukrajinom, koja je tako ispala iako je imala četiri boda kao i sve ostale ekipe u grupi.

Kao i Francuska, Belgijanci su primili samo jedan gol i postigli samo dva. Romelu Lukaku je izgubio rat sa VAR tehnologijom, pošto su mu poništena čak tri gola posle konsultacija sa video-asistentima.

Sve tri utakmice završene su sa manje od tri gola. Belgija je tim sa velikim brojem šuteva na gol (šest po meču), samo tri tima su imala više tokom grupne faze, ali slično kao kod Francuza, njihov završetak je bio problem pošto su postigli samo dva gola - više nego dvostruko manje od očekivanog prema koeficijentu.

Na prethodna dva turnira Belgija je stigla do četvrtfinala, a pre tri godine eliminisao ih je potonji šampion Italija.

Nesreća koja je u grupnoj fazi pratila napadače obeju ekipa mora jednom da se okrene, a to bi moglo da se desi upravo u direktnom okršaju. Na poslednja tri susreta palo je 13 golova ili više od četiri u proseku.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Hirurg koji je laseru dao oči