KAKVA DRAMA U GRUPI ''A'': Tri ekipe se bore za mesto u četvrtfinalu u poslednjem kolu!

V.M.

29. 06. 2024. u 09:24

PORED Argentine koja je osigurala mesto u četvrtfinalu, ostale tri ekipe u grupi ''A'' će se u poslednjem kolu boriti za još jedno mesto koje vodi u nokaut fazu, a najbitniji meč odigraće Kanada i Čile koji se dva sata posle ponoći sastaju na ''Inter&ko'' stadionu.

КАКВА ДРАМА У ГРУПИ А: Три екипе се боре за место у четвртфиналу у последњем колу!

Foto: AP

Kao što je bilo očekivano pre samog početka turnira, branilac titule Argentina je opravadala ulogu favorita u ovoj grupi, ostvarila je dve rutinske pobede i sa prvog mesta u grupi  dočekuje poslednje kolo. Ipak, ono što je zanimljivo je to da nijedna od preostale tri ekipe nije bez šanse u borbi za drugo mesto koje vodi u nokaut fazu.

Trenutno je u najboljem položaju Kanada sa tri boda na svom saldu, dok Čile i Peru imaju po jedan, ali bitan faktor je da se u slučaju da su timovi izjednačeni po broju sakupljenih poena gleda gol-razlika po kojoj su trenutno svi izjendačeni (po minus jedan).

Kalkulacija ima mnogo, ono što je jedino sigurno je da ukoliko Kanada slavi ona ide dalje. Pored toga ukoliko remizira večeras otvaraju se vrata Peruu koji bi pobedom nad Argentinom mogao da ih pređe na tabeli.

Što se tiče Čilea on mora da ide na pobedu, ali ukoliko slave i on i Peru situacija postaje posebno komplikovana.

Može se desiti da budu izjednačeni po gol-razlici, a ukoliko to bude slučaj gleda se broj postignutih golova, međusobni duel, fer-plej i ako ih sve to ne može "razdvojiti", učesnik nokaut faze će biti određen žrebom.

Ako pogledamo same nastupe ekipa, iako imaju četiri boda Kanađani su dosta slabo izgledali na terenu. Posle uvodnog poraza od Argentine (0:2), Peru ih je u poptunosti nadigrao u prvom poluvremenu drugog meča, čak mu je i gol poništen zbog malog ofsajda, ali startrom drugog poluvremena zaradio je crveni karton što je četa Džesija Marša znali da iskoristi i heroj pobede bio je ponajbolji igrač ''crvenih", Džonatan Dejvid.

Sa druge strane, Čileanci su odigrali dosta tvrd meč sa Peruom na kojem nije bilo golova, a nakon toga su pošteno namučili Argentince koji su do pobede došli pogotkom Lautara Martineza tek u 88. minutu meča.

Današnji rivali nikada nisu igrali jedni protiv drugih, ovo će im biti prvi međusobni susret i na njemu bi blagu prednost dali Čileu koji je iskusnija ekipa, zna da igra ovakve utakmice i verujemo da će pobediti Kanađane koji će se verovatno povući od prvog minuta jer im i ''iks" odgovara i mislimo da će im se to "obiti o glavu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: KANADA - ČILE 2 (kvota 2,30)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!