ODBRANA TITULE ZA SADA IDE PO PLANU: ''Azuri'' nokaut fazu Eura otvaraju protiv uvek neugodnih ''sajdžija''

V.M.

29. 06. 2024. u 08:55

PRVU utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj odigraće Švajcarska i Italija koji se sastaju na ''Olimpijskom stadionu'' u Berlinu od 18 časova.

ОДБРАНА ТИТУЛЕ ЗА САДА ИДЕ ПО ПЛАНУ: Азури нокаут фазу Еура отварају против увек неугодних сајџија

FOTO: Tanjug/AP

Nakon grupne faze pune kalkulacija, napetih utakmica i neizvenosti, vreme je za osminu finala i može se reći da tek sada počinju prave borbe. Nokaut fazu otvoriće Švajcarska i Italija, dve reprezentacija koje su očekivano zauzele druga mesta u svojim grupama ("A" i "B"), što ih je odvelo u donji deo žreba koji je dosta povoljniji i ima lakši put do finala od gornjeg u kojem se nalaze Nemačla, Belgija, Francuska, Španija i Portugal.

Za današnji obračun može se reći da je jedan od najinteresantnijih u osmini finala pošto su u pitanju dosta ujednačene ekipe. Iako Italijani na papiru imaju jaču ekipu, dosta su mladi i od generacije koja je osvojila titulu na prošlom Euru od igrača koji su imali ozbiljniju ulogu tu su Donaruma, Kjeza, Žoržinjo i Barela.

Upravo se za sjajnog golman PSŽ-a može režo da ke najbolji igrač ''azura'' i sada već tradicionalno postaje ''zver" kada brani za reprezentaciju gde pruža znatno bolje partije nego u klubu. Briljirao je na svakom meču grupne faze i svojim odbranama je poveo Italiju ka osmini finala.

Izabranici Lučana Spaletija su u dosadašnjem toku takmičenja pobedili Albaniju uz poraz od Španija i remi sa Hrvatskom. Posebno je zanimljiv bio taj meč sa ''vatrenima'' protiv kojih su gubili sve do poslednjeg minuta kada je Zakanji maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora istakao kandidaturu za najbolji gol turniru i usput sačuvao drugo mesto ''azurima'' u grupi ''B'' i plasman u donji deo žreba.

Sa druge strani, Švajcarcima je malo falilo da im njihova organizovana, disciplinovana igra donese prvo mesto u grupi ''A''. Prvenstvo su otvorili ubedljivom pobedom nad Mađarima (3:1), a nakon toga su remizirali sa Škotima (1:1) i Nemcima (1:1) protiv kojih su ispustili pobedu.

Poveli su u prvom poluvremenu preko Ndoja i čuvali su tu prednost sve do 92. minuta kada je Filkrig vratio ''pancere'' na prvo mesto.

Murat Jakin je ponovo napravio izuzetno dobar tim, vidi se da su ovi igrači dugo na okupu, da igraju zajedno često i sigurno je da su jedan od najneugodnijih protivnika na Euru.

Što se tiče izostanaka, oba tima će imati po jednog suspenvdovanog igrača. Švajcarci će biti bez Vidmera, dok će kod Italijana meč propustiti Kalafiori, dok je pod upitnikom zbog povrede Dimarko.

Očekujemo veoma neizvestan meč, verujemo da će obe ekipe biti oprezne i tipujemo ''iks'' na poluvremenu ili kraju susreta.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,65)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!