"FURIJA" OBARA REKORDE I GRABI KA ČETVRTOJ TITULI: "Krstaši" su najprijatnije iznenađenje na EURO 2024, ali im još bride obrazi od "sedmice"

O. M.

30. 06. 2024. u 09:15 >> 09:25

ČETVRTI susret u okviru osmine finala EURO 2024 na programu je u nedelju od 21 čas, a sastaju se Španija i Gruzija.

ФУРИЈА ОБАРА РЕКОРДЕ И ГРАБИ КА ЧЕТВРТОЈ ТИТУЛИ: Крсташи су најпријатније изненађење на ЕУРО 2024, али им још бриде образи од седмице

FOTO: Tanjug/AP

"Crvena furija" je osvojila prvo mesto u grupi B koja je posle žreba prozvana "grupom smrti", jer su u njoj pored Španije bile i reprezentacije evropskog prvaka Italije i viceprvaka Lige nacija Hrvatske, ali za izabranike Luisa de la Fuentea nije bilo nikakvih problema.

Prošli su dalje sa devet bodova, kao jedina na prvenstvu sa maksimalnim učinko i prvi put u svojoj istoriji bez primljenog gola. Na startu su demolirali tada još uvek aktuelnog šampiona Italiju, koja je u međuvremenu prošla u osminu finala, gde je ponižena od strane Švajcarske, a u naredne dve utakmice igrali su taman koliko je bilo potrebno da se minimalnim rezultatom savladaju Hrvatska i Albanija.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Šanija je nekako bila u drugom krugu favorita uoči početka EURO 2024, prepustivši svetla pozornice Francuskoj, Engleskoj i domaćinu Nemačkoj. Ali posle prvog kruga izbila je na drugo mesto iza Engleske, mada su Nemci subotnjim izdanjem protiv Danske povratili tu poziciju. Bar dok se ne vidi večeras kako će "furija" odigrati protiv najprijatnijeg iznenađenja Evropskog prvenstva.

Španija ima impresivan međusobni skor protiv "krstaša svetog Đorđa" ali tako je bilo i sa Porugalom, koga su izabranici Vilija Sanjola savladali u odlučujućoj bitci za plasman među 16 najboljih.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Gruziji je ovo debi na najvećoj smotri evropskog fudbala i odmah ga je krunisala plasmanom u nokaut-fazu. Na startu grupne faze izgubili su od Turske sa 3:!, lai to je previsok rezultat imajući u vidu dešavanja na terenu. Realniji bi bio 2:1 za Turke, a možda i 2:2. Zato se Gruzinima vratilo u drugom kolu kada su kao veoma podređen tim ipak osvojili bod protiv Češke.

Konačno, protiv Portugala su pokazali da su ekipa dostojna igranja osmine finala Evropskog prvenstva. Istina, "selesao" je već imao plasman u drugu fazu obezbeđen, pa je njihov selektor Roberto Martinez malo kombinovao sastav, odmaro Bruna, Bernarda Silvu i golamana Patrisija, ali svi oni imaju adekvatne zamene. Da Portugalci u toj utakmici nisu "digli nogu sa gasa" govori i podatak da je Gruzija imala samo 28 odsto posed lopte, što je najmanji posed pobedničke ekipe od 1980. godine kada je ta statistika počela da se vodi.

Pobednik ovog duela će u četvrtfinalu igrati protiv Nemačke, a u polufinalu se ukršta sa Portugalom, Francuskom ili Belgijom. Ovo je definitivno teža polovina žrea, jer u drugom delu od favorita je samo Engleska.

Španija i Gruzija su bile u istoj kvalifikacionoj grupi za EURO 2024. Furija je pobedila oba puta, 3:1 i 7:1, nanevši Gruzinima u septembru prošle godine najteži poraz u istoriji i to u Tbilisiju. "Krstaši" su u sedam dosadašnjih okršaja sa "furijom" izgubil išest puta i ostvarili jednu pobedu. Bilo je to u prijateljskoj utakmici pre osam godina u Hetafeu, kada je Gruzija pobedila sa 1:0.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,71)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)