SKALONI ODMARA NAJVEĆE ZVEZDE: Prilika za Peru da posle osam godina ugrozi gol svetskih prvaka

O. M.

29. 06. 2024. u 09:25

ŠAMPION Sveta i Južne Amerike nastavlja odbranu kontinentalnog naslova. Protivnik Argentincima u trećem kolu Kopa Amerika je Peru, a susret je na programu u noći između subote i nedelje na stadionu "Hard rok" u Majamiju.

СКАЛОНИ ОДМАРА НАЈВЕЋЕ ЗВЕЗДЕ: Прилика за Перу да после осам година угрози гол светских првака

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

"Gaučosi su sa dve pobede obezbedili polaz u četvrtfinale, ali ne i prvo mesto jer o njemu ne odlučuju međusobni susreti nego gol-razlika pa Kanada u slučaju ubedljivog poraza Argentine od Perua i svoje pobede nad Čileom još može do prvom mesta.

Malo je međutim verovatno da Peru može da iznenadi svetske šampione, a sami izabranici Lionela Skalonija nemaju razloga da kalkulišu, a i kada bi to hteli teško bi mogli da utiču na izbor protivnika jer se još ne zna ko će iz grupe B, s kojom se ukršta njihova grupa, uopšte proći dalje a kamoli s koje pozicije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Na putu do prve pozicije u grupi Argentina je rutinski prošla Kanadu i Čile, bez primljenog gola. Kanada je imala samo dva udarca ka golu, a Čile tri. Za tako čvrstu odbran unajzaslužniji je dvojac centralnih bekova Kristijan Romero - Lisandro Martinez koji je sjajno obavio posao u oba meča.

Aktuelni šampion sveta je u nizu od sedam uzastopnih pobeda, ako se uzmu u obzir i prijateljske utakmice, a u pet od tih sedam mečeva nije primio gol. Put do mreže svetskih prvaka pronašli su samo Gvatemala (4:1) i Kostarika (3:1) u prijateljskim utakmicama, koje su "gaučosima" više služile za uigravanje napada. Pa i tada je odbrana dobro funkcionisala, protiv Gvatemale je Lisandro Martinez nesrećno pogodio sopstvenu mrežu u prvom minutu, a Kostarika je do vođstva stigla preko Ubaldea koji je iskoristio loptu koju mu je direktno na nogu boksovao golman Argentine Emilijano Martinez.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

A od poslednjih osam takmičarskih utakmica Argentina je na sedam sačuvala mrežu. To nije uspela samo protiv Urugvaja koji ju je u kvalifikacijama za Mundijal pobedio sa 2:0, što je bio i prvi poraz "gaučosa" još od prvog kola grupne faze prethodnog Mundijala.

Ukoliko završi na prvom mestu, Argentina će se suočiti sa vicešampionima iz Grupe B, u kojoj pred poslednje kolo Venecuela ima šest bodova, a Ekvador i Meksiko po tri. Jamajka je bez bodova i već eliminisana jer u poslednjem kolu Ekvador i MEksiko igraju međusobno.

Peru je osvojio samo bod iz prva dva susreta i nije postigao gol. Protiv Čilea su odigrali bez golova a od Kanade su izgubili minimalnim rezultatom.

Na prethodnom Kopa Amerika 2021. godine, Peru je stigao do polufinala, a 2019. čak i do finala. Na poslednjih pet turnira imaju jedno drugo, dva treća i jedno četvrto mesto, uz jedno četvrtfinale. Poslednji put grupu nisu prošli 1995. godine u Urugvaju.

Sada su vrlo blizu da prekinu tu tradiciju. Da bi prošao grupu, Peru mora da pobedi Argentinu i da se nada da Čile neće izgubiti od Kanade, ali ni da je neće pobediti sa većom razlikom nego Peru Argentinu.

U zvaničnim utakmicama Peru je užasan, trenutno ima devet utakmica bez pobede.

Čak osam od tih devet zvaničnih utakmica završeno je bez postignutog gola! Poslednju pobedu u zvaničnim utakmicama ostvarili su u martu 2022. protiv Paragvaja u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Kako stvari sada stoje, ostaće bez plasmana na Mundijal, jer su posle trećine odigranih kvalifikacija poslednji na tabeli sa samo dva boda i jedina su ekipa bez pobede.

Imajući u vidu formu obeju ekipa, kao i renome reprezentacija i naročito igrački kadar kojim selektori raspolažu, Argentina je ubedljivi favorit. Bez obzira što je Argentina već u četvrtfinalu, što Skaloniju nudi mogućnost i da rotira sastav, male su šanse da bi Peru to mogao da iskoristi i osvoji neki bod ovde. Ali, možda konačno dođe do gola protiv vladara sveta i Južne Amerike, što mu nije uspelo još od 2016. godine.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 2.31)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili