BRANILAC TITULE NIJE U FORMI: "Gosti" su vezali pet utakmica bez poraza

O. M.

27. 06. 2024. u 11:36

KENIJA je pozvana kao gost na KOSAFA kup, takmičenje članica Konsila fudbalskih asocijacija Južne Afrike, a u prvom kolu grupe B sastaće se sa braniocem naslova i najtrofejnijom reprezentacijom u ovom takmičenju Zambijom.

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ НИЈЕ У ФОРМИ: Гости су везали пет утакмица без пораза

FOTO: Profimedia

Ovo je drugo učešće "zvezda Harambija" na KOSAFA kupu, a u prvom pre 11 godina se nisu baš proslavili jer su u grupi sa Lesotom, Bocvanom i Esvatinijem (tadašnjim Svazilendom) osvojili treće mesto i nisu prošli u četvrtfinale.

Kenija je trenutno u solidnoj formi, sa pet utakmica bez poraza, a na KOSAFA kup dolazi ohrabrena remijem sa prvacima Afrike Obalom Slonovače u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Mundijal. Kenija je trenutno četvrta u grupi, iza "slonova", Gabona - od koga su pretrpeli jedini poraz - i Burundija, a ispred Gambije i Sejšela.

S druge strane, vladajući prvak južnog dela "Crnog kontinenta" Zambija ima dosta problema u poslednje vreme i samo jednu pobedu u poslednjih devet utakmica. Nakon što su ispali u relativno lakoj grupi, okrenuli su se kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Posle pobede u prvom kolu nad Kongom, vezali su tri poraza i sada su četvrti posle četiri kola. Ako se poraz od Maroka i očekivao, porazi od Tanzanije i Nigera nisu.

Zbog svega toga, drma se selektorska fotelja nekadašnjem treneru Partizana Avramu Grantu.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO