AMERIKANCI NADOMAK ČETVRTFINALA: Ipak, večerašnji rival je u poslednje vreme pokazao da zna kako se pobeđuju ''jenkiji''

V. M.

27. 06. 2024. u 07:45

U drugoj rundi grupne faze Kopa Amerike sastaće se Amerika i Panama. Meč se igra tačno u ponoć na ''Mercedes benc stadionu'' u Atlanti.

АМЕРИКАНЦИ НАДОМАК ЧЕТВРТФИНАЛА: Ипак, вечерашњи ривал је у последње време показао да зна како се побеђују јенкији

FOTO: AP/Tanjug

Amerikanci su ove godine domaćini Kopa Amerike i opravdali su ulogu favorita protiv Bolivije na startu takmičenja. Slavili su sa 2:0 golovima svojih najboljih igrača, Pulišića i Baloguna, tako da se nalaze veoma blizu plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Eventualna pobeda bi im gotovo sigurno donela mesto u četvrtfinalu, dok bi i remi bio veliki korak ka njemu. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iako su imali određenih problema pred sam turnir, deluje da ih je selektor Greg Berhalter sredio i Amerikanci su orni da bar ponove uspeh sa poslednje Kopa Amerike na kojoj su učestvovali kada su 2016. godine bili četvrti.

Pobedom protiv Bolivije, domaćini ne samo da su napravili veliki korak ka četvrtfinalu, već su i prekinuli crni niz koji je trajao od 1995. godine, a to je da nisu slavili ni na jednoj svojoj prvoj utakmici na Kopa Americi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sa druge strane, Panama po drugi put igra ovo takmičenje i u opasnosti je da ispadne iz grupe kao što je bio slučaj 2016. kada su takođe domaćini bili Amerikanci.

Ipak, gosti nisu bez šanse jer su generalno gledano reprezentacija koja je u usponu i igraju dobar fudbal. Od kada ih je preuzeo Tomas Kristensen napravili su veliki iskorak u svojim nastupima, što se vidi po tome što su dogurali do finala Gold kupa, kao i do polufinala KONKAKAF Lige nacija.

Pošto su izgubili od Urugvaja u prvom kolu (1:3), danas ne bi smeli sebi da dozvole novi poraz jer bi u tom slučaju bili bez bodova u poslednjem kolu u kojem igraju sa Bolivijom i teško bi obezbedili plasman u četvrtfinale.

Što se tiče međusobnih duela, iako je Amerika tradicionalno bolja, u poslednjih par godina više pobeda ima Panama koja ih je savladala dva puta na minula tri obračuna.

Večeras očekujemo dosta zanimljiv obračun, iako su domaćini kvalitetniji, gosti su pokazali da umeju da igraju sa njima i verujemo da će oba tima postići bar po gol.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,27)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO