ISTORIJSKA PRILIKA: Portugal je već osvojio grupu i bez motiva igra protiv Gruzije koju pobeda vodi u osminu finala!

V. M.

26. 06. 2024. u 07:20

REPREZENTACIJA je već osvojila grupu ''F'', tako da će bez ikakvog pritiska odigrati večerašnji duel sa Gruzijom koju samo pobeda vodi u nokaut fazu. Meč se igra na ''Veltins areni'' u Gelzenkirhenu i počeće u 21.00.

ИСТОРИЈСКА ПРИЛИКА: Португал је већ освојио групу и без мотива игра против Грузије коју победа води у осмину финала!

FOTO: Tanjug/AP

Portugalci su na ovo takmičenje došli sa ozbiljnim očekivanjima, planiraju da napadnu sam vrh i tako ponove uspeh iz 2016. kada su se popeli na tron Evrope. 

Za razliku od tada, sada nisu imali problem sa plasmanom u nokaut fazu takmičenja i zbog pobeda nad Češkom, odnosno Turskom matematički su osigurali prvo mesto u grupi ''F'', tako da bez ikakvog pritiska igraju današnji meč.

Očekuje se da selektor Martinez promeša karte i odmori nekoliko prvotimaca kako bi bili sveži za meč osmine finala koji će igrati sa Mađarskom ili Slovenijom, u zavisnosti od toga koje se sve selekcije plasiraju u nokaut fazu.

U dosadašnjem toku turnira ''Selesao'' je pokazao da je u pitanju izuzetno ofanzivna ekipa, Martinezove ekipe su poznate po napadačkom fudbalu i ovaj sastav nije ništa drugačiji. Protiv Češke su imali određenih problema, ali su na kraju postigli dva gola, dok su protiv Turaka tri puta tresli mrežu rivala, a vredi napomenuti da su poslednjih pola sata tog susreta igrali u ''drugoj brzini'' čuvajući loptu i mirno privodeći utakmicu kraju.

Svakako je Portugal jedna od ekipa koja je najviše pokazala do sada i biće zanimljivo videti šta će učiniti u eliminacionoj fazi Eura.

Sa druge strane, može se reći da je Gruzija prijatno iznenadila na svom debiju na Evropskom prvenstvu. Protiv Turske je poražena, ali je odigrala dosta dobro (1:3), dok je protiv Češke bila veoma blizu pobede (1:1), ali je u poslednjim trenucima utakmice Lobanidze promašio čistu šansu koja bi im donela tri boda i veliku šansu za plasman u osminu finala.

Nosilac igre ekipe je zanimljivo golman Mamaradašvili koji brani sve što se odbraniti može, a pored njega u polju je udarna igla naravno Hviča Kvarachelija koji je najveće ime u sastavu ''krstaša''.

Takođe, ne treba zaboraviti ni centafora Mikautadzea koji je postigao oba gola Gruzije na Euru i uz Filkruga, Musijalu, Gakpa i Šranca je najbolji strelac takmičenja.

Nominalni domaćini večeras neće imati šta da izgube, jasno je da ih samo pobeda vodi do istorijskog uspeha, to jest plasmana u osminu finala i očekujemo da izabranici Vilija Sanjola pruže dobru partiju pošto su pokazali da nisu pukom srećom došli na ovaj Euro.

Kako su Portugalci već osigurali prvo mesto u grupi, pitanje je u kakvom će sastavu izaći na teren, a ako na to dodamo da Gruzija mora napasti pobedu, verujemo da je gol-gol najbolji predlog.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?