BIĆE GOLOVA U HAMBURGU: Obe ekipe igraju efikasan napadački fudbal, a Česima "gori pod nogama"

O. M.

26. 06. 2024. u 13:13

TURSKA ima meč-loptu protiv Češke u trećem kolu F grupe na EURO 2024. Dovoljan im je i bod, dok njihovi rivali moraju da pobede ukoliko žele među 16.

БИЋЕ ГОЛОВА У ХАМБУРГУ: Обе екипе играју ефикасан нападачки фудбал, а Чесима гори под ногама

AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Ovo je šesto učešće Turaka na EURO završnim turnirima, a sada imaju priliku da treći put prođu grupu. U prethodna dva slučaja upisali su jedno četvrtfinale i jedno polufinale (treće mesto 2008. godine).

S druge strane, Češkoj bod nije dovoljan ni da obezbedi treće mesto u grupi jer Gruzija ima makar teoretske šanse da iznenadi opušteni Portugal koji je već obezbedio prvo mesto u grupi. A, čak i da sa dva boda zauzmu treću poziciju, "knedličke" ne bi s tim skorom bile među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, jer već ima četiri tima sa tri ili više bodova.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Tako će se, po svemu sudeći, Česima obiti o glavu jalova inicijativa protiv Gruzije koju nisu uspeli da savladaju uprkos čak 27 udaraca u okvir gola. Takva dominacija bila je dovoljna samo za bod jer je Gruzija uspela da realizuje jedini svoj šut u okvir gola, kazneni udarac koji je u gol pretvorio Mikautadze u dubokoj nadoknadi izgubljenog vremena prvog dela igre.

Bila bi zaista šteta da tako agresivna i napadački orijentisana ekipa kao što je Češka ispadne, jer samo pet ekipa igra ofanzivnije na ovom EURO 2024.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Češka je na prošlom prvenstvu stigla do četvrtfinala, gde je izgubila od Danske. Zanimljiv obrazac učešća na evropskim prvenstvima ima Češka od razdruživanja sa Slovačkom. Na jednom prvenstvu prođu grupu, pa na drugom ne prođu. Imaju redom od 1996. godine: finale, grupna faza, polufinale, grupna faza, četvrtfinale, grupna faza i četvrtfinale. Ako se taj obrazac nastavi, Česima se nepiše dobro, jer sledi ostanak u grupi, ali tradicije su tu da bi se rušile.

Turska je sjajno počela EURO 2024, pobedom protiv Gruzije sa 3:1, ali je potom pretrpela težak poraz u drugom kolu od Portugala od 0:3.

Izgledali su loše i na momente čak komično u toj utakmici, posebno autogol koji su postigli. Uprkos tome, pre poslednjeg kola su u dobroj poziciji da prođu dalje. Ne mogu biti prvi, ali mogu biti drugi. Samo treba da ostanu neporaženi protiv Češke.

 Oba meča Turske na turniru došla su 3+, kao i četiri od poslednjih pet zvaničnih mečeva, dok su tri od njih došla i "oba tima daju gol".

 Od plasmana u polufinale 2008. godine, Turska nije ostvarila značajniji rezultat na EURO. Na prethodna dva turnira eliminisani su u grupi sa samo jednom pobedom u šest utakmica.

S obzirom na to da obe ekipe neguju napadački fudbal, a Česima je gol i neophodan ukoliko žele prolaz, logično je očekivati da će oba tima postići gol. Mi verujemo da bar jedan od njih može da postigne i dva ili više.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+(kvota 2,35)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd