PROGNOZA ZA BERLIN - KIŠA GOLOVA: Austrija i Holandija bore se za pozicije u osmini finala

O. M.

25. 06. 2024. u 09:44

Holandija i Austrija sastaće se u Berlinu u poslednjem kolu Grupe D EURO 2024, meču koji će odrediti raspored timova u osmini finala. Susret je zakazan za 18 časova na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.

ПРОГНОЗА ЗА БЕРЛИН - КИША ГОЛОВА: Аустрија и Холандија боре се за позиције у осмини финала

FOTO: Tanjug/AP

Holandija je trenutno prva u grupi, ali može da padne i na treće mesto. "Lale" imaju isti broj bodova kao Francuska i samo bod više od Austrije. Pošto se očekuje da svetski vicešampion lako izađe na kraj sa Poljskom, poraz protiv Austrije odveo bi Holandiju na treće mesto i time verovatno na duel sa Engleskom u osminu finala.

S druge strane, u slučaju osvajanja prvog mesta protivnik bi im bila Turska ili Češka i to je već više nego dovoljan motiv.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Holandija mora da osvoji najmanje bod za direktan prolaz u osminu finala, a pobeda bi obezbedila prvo mesto. Možda bi i bod bio dovoljan za prvo mesto, ali samo ako Poljska iznenadi i ne izgubi od Francuske.

Holanđani su loše igrali protiv Francuza u napadu, ali su bili odlični u odbrani. Čini se da im je odbrana najbolji deo tima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Holandija je neporažena u zvaničnim utakmicama od prošlog oktobra kada je izgubila od Francuske u Ligi nacija.

U pet zvaničnih utakmica su neporaženi, a u četiri nisu primili gol. 

Javnost u Holandiji je još uvek ogorčena zbog poništenog gola protiv Francuske jer većina, uključujući i selektora Ronalda Kumana, smatra da pogodak Ćavija Simonsa bio regularan. Da je priznat, Holanđani bi sad bezbrižno ušli u ovu utakmicu.

Austrija je pobedom nad Poljskom obezbedila najmanje treće mesto, a sa tri boda su u dobroj poziciji da napreduju kao jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima, čak i ako izgube danas.

Međutim, ako postoji šansa za osvajanje prva dva mesta, zašto je ne iskoristiti? Naročito kada se zna da bi time izbegli neugodne Engleze u osmini finala. Austrija igra veoma dopadljiv fudbal pod vođstvom Ralfa Rangnika, ali on donosi i rezultate.

Samo jednom su završili utakmicu bez gola u poslednje skoro dve godine, i to protiv Francuske u prvom kolu. Izuzetno su efikasni i zanimljiva ekipa za gledanje.

U poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima imaju samo jedan poraz i sedam pobeda, uz dva ili više golova postignutih u šest od tih devet utakmica.

Ove dve reprezentacije sastale su se u grupnoj fazi i na prošlom Evropskom prvenstvu. Tada je Holandija pobedila sa 2:0, golovima Depaja i Dumfrisa, i obezbedila prvo mesto na kraju. Austrija je s druge pozicije takođe otišla u drugu fazu.

Imajući u vidu da su obe ekipe praktično obezbedile prolaz, možemo da očekujemo otvoreniju igru i golove s obe strane.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,73) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)