NEOČEKIVANO BOLJI OD BRAZILA: Da vam je neko pre godinu dana rekao da će šestostruki svetski šampion biti iza ove dve reprezentacije....

O. M.

22. 06. 2024. u 08:30

DVE ekipe od kojih se tradicionalno ne očekuje mnogo na Kopa Americi, sastaju se u okviru grupe B.

НЕОЧЕКИВАНО БОЉИ ОД БРАЗИЛА: Да вам је неко пре годину дана рекао да ће шестоструки светски шампион бити иза ове две репрезентације....

Foto Profimedia

Ekvador i Venecuela započinju takmičenje sa epitetom potencijalnih iznenađenja, mada bi možda bilo preterano nazvati ih favoritima iz senke.

Samopouzdanje i jedni i drugi vuku iz činjenice da se trenutno nalaze iznad kontinentalnih giganta Brazila na tabeli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u KONMEBOL zoni, posle šest utakmica. Ekvador bi bio u još boljoj poziciji da mu zbog "Slučaja Kastiljo" nisu oduzeti bodovi.

Tačnije, tri boda, zbog čega se nalaze na bod ispod današnjeg rivala. Ali i jedni i drugi su u zoni plasmana na Mundijal posle tačno trećine odigranih utakmica.

Ekvadorcima su posle uspeha u kvalifikacijama porasle ambicije i na Kopa Americi pa se sve češće čuje kako bi "trikolori" mogli da ponove ili možda ćak i nadmaše, svoja dva najbolja rezultata na Kopa Americi, četvrto medto iz 1993. godine i iz davne 1959.

Pre tri godine u Brazilu stigli su do četvrtfinala iako na pet utakmica nisu ostvarili nijednu pobedu. Zapravo, od pomenute 1993. godine nisu ostvarili pobedu na otvaranju Kopa Amerike, ali tada je ta pobeda ostvarena protiv fdanašnjeg rivala Venecuele.

Na poslednjih deset utakmica izabranici Feliksa Sančeza upisali su samo dva poraza i to odsvetskih giganata, Italije i Argentine.

S druge strane, Venecuela nije uspela da dobru formu iz kvalifikacija prenese na pripremne utakmice za Kopa Amerike, pa su "burgundci" sada vezali pet utakmica bez pobede. Igrali su i oni u tom razdoblju sa ITalijanima, kao i sa Kolumbijom, ali nisu uspeli da pobede ni fudbaleke liliputance kao što je Gvatemala s kojom su u poslednjoj proveri odigrali meč bez golova.

Osam od poslednjih 11 mečeva Ekvadora na Kopa Americi donelo je najmanje tri postignuta gola.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,97)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA JE VIDOVDAN: Ima brojne običaje, a evo šta bi devojke trebalo da urade veče uoči praznika