''SELESAO'' NA REALOV POGON: Vinisijus i Rodrigo predvode Brazil u pohodu na deseti trofej osvajača Kopa Amerike

V. M.

24. 06. 2024. u 09:28

BRAZILCI će tri sata posle ponoći započeti svoju avanturu na Kopa Americi, a prvi rival biće im Kostarika sa kojom se sastaju na ''Sofaj stadionu''.

СЕЛЕСАО НА РЕАЛОВ ПОГОН: Винисијус и Родриго предводе Бразил у походу на десети трофеј освајача Копа Америке

FOTO: Tanjug/AP

Brazil nije dobro izgledao krajem prošle godine, pod vođstvom privremenog trenera Diniza igrali su dosta loše i doživeli su tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, nešto što im se nije desilo još od 2001. godine kada su nanizali četiri poraza.

Savezu je bilo jasno da su promene preko potrebne, Diniz je smenjen, a na njegovo mesto doveden je iskusni Dorival Žunior koji je uspeo da stabilizuje ekipu i ''selesao'' se sada smatra jednim od glavnih favorita na Kopa Americi.

Od kada ih je Dorival preuzeo, Brazilci su odigrali četiri prijateljske utakmice na kojima su pobedili Englesku i Meksiko, dok su remizirali sa Španijom i Amerikom.

Oni će na ovom turniru juriti svoju desetu titulu, a tradicija nalaže da će dobro otvoriti turnir jer su neporaženi na svojih poslednjih pet početnih utakmica na Kopa Americi.

Brazilci su jaki na svim delovima terena, ali posebno se izdvajaju njihova krila Vinisijus i Rodrigo koji su ove sezone predvodili Real Madrid do titula u Ligi šampiona i La ligi.

Sa druge strane, Kostarika ne dolazi sa velikim očekivanja na ovaj turnir. Pored Brazila, rivali će joj biti Kolumbija i Paragvaj, tako da joj šanse da se nađe u nokaut fazi nisu velike.

To shvata i selektor Gustavo Alfaro koji je odlučio da baš podmladi tim, ima ubedljivo najmađu ekipu na turniru koji će njegovim izabranicima doneti preko potrebno iskustvo pred pohod na plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela današnjih rivala, videćemo da je on debelo na strani Brazila koji je savladao Kostariku na 11 od poslednjih 12 mečeva. 

Ipak, zadnji put su se sastale tek 2018. godine kada su bili zajedno u grupi na Svetskom prvenstvu sa Srbijom i Švajcarskom, a "selesao'' je tada slavio sa 2:0 pogocima u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Danas verujemo da će Brazilci takođe slaviti, očekujemo da dobro otvore turnir na kojem se nalaze među glavnim favoritima i nadaju se da će poboljšati rezultat sa poslednje Kopa Amerike kada ih je u finalu savladala Argentina.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP:1&2-5 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024