URUGVAJ IMA VEOMA DOBAR TIM PREDVOĐEN LEGENDARNIM TRENEROM: ''Nebeskoplavi'' su među glavnim favoritima na Kopa Amerika

V. M.

23. 06. 2024. u 08:15

TRI sata posle ponoći uoči grupe ''C'' Kopa Amerike, na ''Hard rok stadionu'' će se sastati Urugvaj i Panama.

УРУГВАЈ ИМА ВЕОМА ДОБАР ТИМ ПРЕДВОЂЕН ЛЕГЕНДАРНИМ ТРЕНЕРОМ: Небескоплави су међу главним фаворитима на Копа Америка

FOTO: AP/Tanjug

Donekle ispod rada, Urugvaj ima generaciju odličnih fubalera koja će i te kako imati šta da kaže na ovom turniru koji pokušava da osvoji 16. put u svojoj istoriji.

Vođa ekipe je svakako Realova superzvezda Federiko Valverde koji zajedno sa Totenhemovim Bentankurom čini bedem u veznom redu ''nebeskoplavih''. Pored njih tu je još nekoliko izuzetno kvalitenih igrača, a po samim imenima izdvajaju se Ronald Arauho, jedan od najboljih defanzivaca, kao i Liverpulov centaford, Darvin Nunjez.

Ne smemo zaboraviti ni vanvremešnog Luisa Suareza koji dominira u MLS ligi i spreman je da ponovo pomogne svojoj reprezentaciji za koju je uvek pružao sjajne partije.

S ozbzirom da ih trenira čuveni Marselo Bjelsa, jasno je da se radi o izuzetno neugodnoj ekipi koja može da igra sa najjačima na svetu, a to su i pokazali krajem 2023. godine kada su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine u roku od mesec dana savladali Brazil i Argentinu.

Pored Urugvaja i Paname, u grupi ''C'' su još Amerika i Bolivija, tako da ''nebeskoplavi'' ne bi trebali da imaju problema sa plasmanom u nokaut fazi.

Uoči samog turnira odigrali su prijateljski meč sa Meksikom na kojem su slavili ubedljivo sa 4:0, mada vredi napomenuti da su na tri prijateljska meča pre toga bili bez pobede.

Sa druge strane, Panama je ekipa u usponu i tek drugi put u svojoj istoriji će nastupati na prvenstvnu Južne Amerike. 

Od kada ih je preuzeo Tomas Kristensen napravili su veliki iskorak u svojim nastupima, što se vidi po tome što su dougrali do finala Gold kupa, kao i do polufinala KONKAKAF Lige nacija.

Takođe, odlično su započeli i kvalfikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine savladavši Monserat, odnosno Gvajanu na uvodne dve utakmice.

Jedini put kada je Panama nastupala na Kopa Amerika bilo je 2016. godine, a zanimljivo je da su tada započeli pobedom nad Bolivijom, ali u nastavku turnira su pali i na kraju nisu uspeli ni da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, odigrali su samo tri duela u istoriji i svaki put do sada je slavio Urugvaj, a najskoriji trijumf ''nebeskoplavi'' su ostvarili pre dve godine u prijateljskom meču kada su više nego ubedljivo slavili sa 5:0.

Verujemo da će to i večeras biti slučaj jer je četa Marsela Bjelse dosta kvalitetniji tim, mada ne smeju potceniti Panamu koja je u skorijoj istoriji pokazala da ume da bude veoma neugodan protivnik jačim reprezentacijama od sebe.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI REKORD KARIJERE: Olga Danilović u polufinalu turnira u Kini, sledeća stanica grend slem šampionka (VIDEO)