''REGE BOJSI'' BI DA ISPIŠU ISTORIJU: Jamajka traži svoje prve bodove ikada na Kopa Americi protiv ''trikolora''

V. M.

22. 06. 2024. u 08:45

U okviru grupe ''B'' Kopa Amerike, tri sata posle ponoći ćemo gledati obračun između Meksika i Jamajke koji se sastaju na ''NRG stadionu'' u Teksasu.

РЕГЕ БОЈСИ БИ ДА ИСПИШУ ИСТОРИЈУ: Јамајка тражи своје прве бодове икада на Копа Америци против триколора

Foto: Profimedia

Meksiko je odigrao tri prijateljske utakmice zagrevanja za Kopa Ameriku, pobedivši Boliviju sa 1:0 u prvoj od njih, ali  potom izgubivši sa 0:4 od Urugvaja i 2:3 od Brazila.

''Trikolori'', koji su sada zapravo poraženi u tri od poslednja četiri meča u svim takmičenjima, spremaju se da se takmiče u finalu Kopa Amerike prvi put od 2016. godine, kada su dogurali do četvrtfinala.

Najbolji nastup na ovom takmičenju imali su 1993. godine kada su došli sve do finala gde ih je zaustavila tada dominantna Argentina.

Pored ovih timova u grupi ''B'' su još Ekvador i Venecuela, tako da bi trebali da gledamo veoma zanimljivu između četiri reprezentacije koje sve imaju pravo da se nadaju plasmanu u narednu fazu.

Meksiko je na svom poslednjem velikom takmičenju koje je igrao, što je Svetsko prvenstvo, ispao u grupnoj fazi, tako da će biti motivisan da ne dozvoli da se to ponovi.

Sa druge strane, Jamajčani su do Kopa Amerike došli preko KONKAKAF Lige nacije, pobedivši Kanadu u četvrtfinalu pre nego što ih je eliminisala Amerika u polufinalu.

Ovaj sastav ''rege bojsa'' u svom sastavu ima nekoliko veoma kvalitetnih igrača, a veliki broj njih igra u Enleskoj poput Leona Bejlija, Mikela Antonija i Dekordove Rida.

Jamajka je do sada u svojoj istoriji samo dva puta nastupala na Kopa Americi i zanimljivo je da nikada nije osvojila nijedan bod, tako da ovaj sastav predvođen selektorom Hejmira Halmgrinsona ima priliku da ispiše istoriji uspeh.

Jamajka će zapravo ući u ovaj meč nakon tri uzastopne pobede, pošto je pobedila Panamu, Dominikansku Republiku i Dominiku u poslednje tri prijateljske utakmice.

Nominalni gost će krenuti u potragu za svojom prvom pobedom nad Meksikom od prijateljske utakmice u julu 2017. godine, pri čemu su ''trikolori'' slavili u tri od poslednjih pet mečeva sa Jamajčanima, uključujući i trijumf od 3:0 na zadnjem međusobnom meču u Konkakaf Gold kupu u julu 2023. godine.

Očekujemo veoma neizvestan meč između dve po kvalitetu slične reprezentacije i predlažemo gol-gol, jer smatramo da je napadačka igra ''forte'' večerašnjim rivalima i očekujemo dosta golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,07)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!