REMI PO MERI OBE EKIPE? Šampioni Evrope i pobednici Lige nacija mogli bi već danas da overe plasman u osminu finala, osim ako...

O. M.

20. 06. 2024. u 08:36

NAJZANIMLjIVIJA utakmica sedmog dana EURO 2024. godine za nas je ona u kojoj se sastaju Srbija i slovenija, ali globalno gledano, derbi dana igra se od 21 čas u Gelzenkirhenu, gde šampion Evrope Italija "gostuje" nominalnom domaćinu, Španiji, osvajaču Lige nacija.

РЕМИ ПО МЕРИ ОБЕ ЕКИПЕ? Шампиони Европе и победници Лиге нација могли би већ данас да овере пласман у осмину финала, осим ако...

FOTO: CHEMA REY/MARCA/Sipa Press/Profimedia

Italija je u prvoj utakmici teže nego što se očekivalo savladala Albaniju sa 2:1, nakon što su "crveno-crni" poveli sa 1:0. S druge strane, Španija je mnogo lakše nego što se očekivalo i rezultatski ubedljivo, sa 3:0, savladala Hrvatsku protiv koje se mučila u finalu Lige nacija.

Ta dva rezultata i onaj iz jučerašnjeg susreta Hrvatske i Albanije (2:2) stavili su današnje rivale u poziciju da i jedni i drugi pobedom obezbeđuju plasman u osminu finala, dok bi u slučaju remija samo neka luda kombinacija dovela do toga da jedna od ove dve ekipe ispadne (pobede Hrvatske i Albanije u poslednjem kolu). 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ali sve kalkulacije su račun bez krčmara dok se ne završi ova utakmica, a u slučaju plasmana trećeplasiranih ekipa ništa se neće znati dok se ne završi kompletna prva faza.

Španija je trostruki šampiona Evrope, ali je na poslednja dva Evropska prvenstva ispadala od današnjeg rivala pa nema sumnje da će igrači "crvene furije" želeti da se osvete dvostrukom šampionu i aktuelnom vladaru Starog kontinenta.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Španija se na EURO plasirala kao prva u grupi, iako na startu kvalifikacija nije izgledalo tako jer je zaostajala za Škotskom koja je posle pet kola imala maksimalan učinak. "Furija" je bila jedna od tih pet žrtava "terijera", ali je posle revanša u Španiji sve došlo na "svoje mesto".

S druge strane, Italija je imala dramatične kvalifikacije, pa je malo nedostajalo da šampion Evrope učešće u Nemačkoj traži preko baraža, a poznato je da "azurima" baraži nisu donel imnogo sreće i uspeha. Na kraju, Italija je osvojila drugo mesto iza Engleske, a ispred Ukrajine koju je preskočila na tabeli samo zahvaljujući gol-razlici.

Loše je Italija započela odbranu titule jer je bila u zaostatku za Albanijom, ali su Bastoni i Barela spasili čast šampiona Evrope.

Biće ovo 37. duel Italije i Španije, a do sada nešto više uspeha ima "crvena furija". Poslednja dva susreta desila su se u polufinalima Lige nacija i oba puta je Španija pobeđivala sa 2:1. Kada je reč o duelima u završnici evropskih prvenstava, italija je uspešnija sa tri pobede, tri nerešene i jednim porazom, ali je on došao u jedinom finalu, 2012. godine, kada je Španija pobedila sa 4:0 u Kijevu.

Ako se gleda prikazano u prvom kolu, kao i dva poslednja međusobna susreta, Španija je u blagoj prednosti. Obe ekipe su kompletne, mada su Rodri i Alvaro Morata i Emerik Laporte s jedne strane, a Nikolo Fjađoli i njegov imenjak Barela s druge strane propustili poslednji trening, kako su selektori istakli iz čiste prdostrožnosti. 

 

 Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 2,19)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)