DOMAĆIN JE U FANTASTIČNOJ FORMI: Opet gužva na vrhu brazilske Serije A, Botafogo je prošle godine na volšeban način ostao bez titule

O. M.

19. 06. 2024. u 09:50

BOTAFOGO dočekuje ekipu Atletiko Paranainsea u desetom kolu brazilske Serije A.

ДОМАЋИН ЈЕ У ФАНТАСТИЧНОЈ ФОРМИ: Опет гужва на врху бразилске Серије А, Ботафого је прошле године на волшебан начин остао без титуле

Foto: Profimedia

"Crno-bele karioke" su u prošlom kolu pobedom nad Gremiom od 2:1 izborile povratak na čelo tabele iskoristivši remi Flamenga, koji je izgubio dva boda upravo od Atletiko Paranainsea, kao i Baije koja je odigrala nerešeno sa Krisijumom.

Opuštanja ne sme da bude, jer je još mnogo do kraja prvenstvaѕ, a botafogo je prošle godine na zaista neverovatan način ostao bez već gotovo osvojene titule.

Uostalom, već danas bi porazom mogao da ostane bez prvog mesta, jer Atletiku beži samo dva boda, a pošto kroz dva dana međusobno igraju Glamengo i Baija, oni bi se međusobnim remijem bodovno izjednačili sa "fogom". Ako tome dodamo da i Palmeiras diše za vrat sa 17 bodova, onda je jasno da Botafogo posle ovog kola može da pasne na čak petu poziciju.

Ipak, forma, "usamljenih zvezda" je u usponu i više razloga za strah pred predstojeći meč imaju gosti iz Kuritibe. Botafogo ima samo jedan poraz i jedan nerešen rezultat u poslednjih 14 utakmica od sredine aprila. Izgubili su kod kuće od Baije sa 2:1, primivši neoprezno golove na kraju prvog i na kraju drugog poluvremena, a nerešeno su odigrali sa Fortalezom.

Te dve utakmice došle su jedna za drugom, ali je usledila seria od tri prvenstvene pobede i trijumf u domaćem kupu, kao i pobeda i remi u Kopi Libertadores.

Izabranici portugalskog stručnjaka Artura Žorža sada traže četvrtu ligašku pobedu u nizu, što je podvig koji klub nije uspeo d postigne od jula 2023. godine, kada su osvojili šest uzastopnih pobeda.

Imali su već jednom ti pobede, ali upravo ih je poraz od Baije sprečio da tada vežu četiri trijumfa. Tada su pobedili Atletiko Gojaniense (1:0), Huventude (5:1) i Flamengo (2:0).

Atletiko Paraninse je u prošlom kolu osvojio važan bod protiv Flamenga u veoma čudnboj utakmici. Naime, do petog minuta nadoknade rezultat je bio 0:0 i činilo se da će tak oi ostati, ali onda je Atletiko poveo golom Fernandinja sa bele tačke. Usledila je frka i drama na terenu, proradila vrela latinoamerička krv, ai se sve nekak osmirilo, međutim samo privremeno do izjednačujućeg gola flamenga koji je usledio u devetom minutu nadoknade. Tada je opet nastupio haos, a epilog svega je pet žutih i dva crvena kartona.

Taj remi je definitnvno označio izlazak tima iz krize jer je došao posle pobedena Krisijumom, koja je zauzvrat usledila pčosle tri vezana poraza, prvenstvenog od fortaleze i dva u Kopa sudamerikani, od urugvajskog Danubija i paragvajskog Amelijana. Zbog ta dva poraza, Atletiko će morati da igra baraž za osminu finala drugog po kvalitetu južnoameričkog klupskog takmičenja jer je izgubio prvo mesto u svojoj grupi nakon što je ostvario četiri pobede u isto toliko utakmica.

Atletiko je sada u prvenstvu u takvoj situaciji da posle ovog kola može da izbije na prvo mesto, ali i da padne na sedmu poziciju, u zavistnosti od svog i ostalih rezultata.

Klikni na link za NAŠ TIP: X (kvota 3,30)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor