ŠAMPION NEMA REŠENJE ZA OVOG RIVALA: KuPS ulazi u derbi šampionata Finske posle neočekivanog poraza

O. M.

19. 06. 2024. u 10:30

KUPS gostuje Helsinki u derbiju 13. kolu finske Veikauslige. Utakmica se igra od 17 časova na stadionu "Bolt areni" u Helsinkiju.

ШАМПИОН НЕМА РЕШЕЊЕ ЗА ОВОГ РИВАЛА: КуПС улази у дерби шампионата Финске после неочекиваног пораза

Profimedia

Helsinki je prošle godine osvojio naslov prvaka samo zahvaljujući boljoj gol-razlici od Kupsa, pa je ovaj duel sigurno derbi ne samo kola, nego verovatno i celog prvenstva.

Lider je prvi deo prvenstva završio bez izgubljene utakmice, sa sedam pobeda i četiri remija, ali je u prošlom kolu doživeo prvi poraz u sezoni, bolja je bila Haka i to u Kuopiju. Poveli su gosti u 13. minutu i uspeli da sačuvaju prednost iako je KuPS dominirao i imao čak i promašen jedanaesterac, uz čak 65 odsto poseda lopte i 20 udaraca na gol.

"Kanarinci" su ipak zadržali prvo mesto, zahvaljujući činjenici da je prvi pratilac VPS odigrao samo nerešeno sa Marijehamnom, dok je današnji rival i branilac titule Helsinki zaostajao čak šest bodova pa je pobedom nad Gnistanom uspeo da smanji zaostatak na tri.

Bili su ubedljivi šampioni protiv novajlije u ligi i pobedili sa 4:0 u gostima. Blistao je desnokrilini napadač Santeri Hostika koji nije mnogo igrao ove sezone, ali to je greška koju je trener Toni Korkeakunas priznao, pa će Hostika, inače povremeni reprezentativac Finske, verovatno dobijati više šansi u nastavku prvenstva.

Susret ovih ekipa u prvom kolu doneo je pobedu Kupsa pred svojim navijačima od 3:1. Poveli su autogolom Olusanije na startu utakmice, a još dva gola postigli su sredinom drugog dela utakmcie kada su pogađali Savolainen i Penanen. Ezeh je tek u osmom minutu nadoknade postigao počasni pogodak za šampiona.

Helsinki je najuspešniji domaćin u dosadašnjem delu šampionata sa 14 bodova iz sedam utakmica. Doživeli su samo jedan poraz pred svojim navijačima, od VPS-a sredinom maja. S druge strane, KuPS je najuspešniji gost sa 13 bodova i još nije osetio gorčinu poraza na strani.

Kups je dosta uspešan na gostovanjima Helsinkiju poslednjih godina. Štaviše, Helsinki osim jedne pobede na penale u polufinalu Liga kupa, nema pobedu u zvaničnim utakmicama od marta 2018. godine. Sedam pobeda Kupsa i tri neodlučene je bilans zvaničnih susreta u Helsinkiju od tog vremena. 

Računajući i utakmice u Kuopiju, Helsinki na pobedu protiv Kupsa čeka od avgusta 2020. godine.

Ipak, najviše tih susreta završeno je podelom plena, što je, imajući u vidu izjednačenost rivala, najrealniji ishod i danas.

Klikni na link za NAŠ TIP: X (kvota 3,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD