HRVATI SU POD VELIKIM PRITISKOM: Ukoliko danas ne slave vrlo verovatno ispadaju sa Eura

V.M.

19. 06. 2024. u 07:20

PRVU utakmicu današnjeg programa Eura odigraće Hrvatska i Albanija koji se sastaju na ''Folkparkstadionu'' u Hamburgu (15.00).

ХРВАТИ СУ ПОД ВЕЛИКИМ ПРИТИСКОМ: Уколико данас не славе врло вероватно испадају са Еура

FOTO: Tanjug/AP

Hrvati su na ovaj turnir došli sa ozbiljnim očekivanjima i pored toga što se nalaze u veoma teškoj grupi ''B'', ipak nisu ga dobro otvorili i nalaze se u određenom problemu.

Španija ih je ubedljivo savladala sa 3:0, a pored toga što su izgledali dosta loše na terenu, loša stvar za ''vatrene'' je to što sada imaju negativnu gol-razliku koja može igrati ključnu ulogu u borbi za nokaut fazu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Naime, pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane, a predviđa se da bi tri osvojena boda uz pozitivnu gol-razliku bila dovoljna za prolaz, što može biti problem za izabranike Zlatka Dalića koji vrlo lako mogu završiti grupnu fazu sa negativnom gol-razlikom.

Zbog toga, danas apsolutno nemaju pravo na kiks i moraju osvojiti tri boda protiv Albanije kako u poslednjem kolu ne bi morali da jure pobedu protiv branioca titule, reprezentacije Italije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Verujemo da će Zlatko Dalić dati do znanja svojim igračima da danas moraju znatno bolje odigrati i očekujemo da Modrić i družina budu izuzetno pripremljeni za susret na ''Folkparkstadionu''.

Sa druge strane, Albanci su protiv Italijana ispisali istoriju postigaviši najbrži gol u istoriji Evropskih prvenstava kada ih je u prednost nakon samo 23 sekunde doveo Bajrami.

Ipak, sreća je bilo kratkog daha za četu Silvinja jer su ''azuri'' već poveli do kraja poluvremena i na kraju su zasluženo slavili sa 2:1.

Iako su izgubili, Albanci su se hrabro borili na tom meču i pokazali da nisu slučajno na Euru, mada kakvu grupu imaju teško da mogu da se nadaju plasmanu u narednu fazu jer ih posle današnjeg meča očekuje obračun sa jednim od glavnih favorita na turniru, reprezentacijom Španije.

Zanimljivo je to da se Hrvatska i Albanija nisu susreli nikada u svojoj istoriji, tako da će im ovaj međusobni duel biti prvi ikada.

Što se tiče zdravstvene situacija, nema problema sa izostancima ni kod jednih ni kod drugih, ali možda dođe do određenih promena u startnim postavama u odnosu na prvo kolo.

To se posebno odnosi na Hrvate koji su ''podbacili'' i očekuje se da Dalić malo ''promeša karte'' i ubaci nekoliko novih igrača, dok kod Albanaca to možda i ne bude slučaj s ozbirom da roster koji menadžer Silvinjo ima na raspolaganju izvan startnih 11 koji su izašli na teren protiv Italije nije posebno kvalitetan.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1.50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd