KUPS NEĆE DOZVOLITI DA OPET IZGUBI TITULU NA GOL-RAZLIKU: Gosti solidno počeli prvenstvo za ekipu koja se prošle godine borila za opstanak

O. M.

12. 06. 2024. u 13:13

KUPS dočekuje Haku u 12. kolu finske Veikauslige. Utakmica se igra od 17 časova na stadionu Vare arena u Kuopiju.

КУПС НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ОПЕТ ИЗГУБИ ТИТУЛУ НА ГОЛ-РАЗЛИКУ: Гости солидно почели првенство за екипу која се прошле године борила за опстанак

Profimedia

Lider je prvi deo prvenstva završio bez poraza, sa sedam pobeda i četiri remija, dok je Haka šesta sa dobrim izgledima da se na kraju nađe u šampionskoj grupi, pošto zauzima šestu poziciju, poslednju koja tamo vodi, uz utakmicu manje od najbližeg pratioca Marijehamna.

Kups je jedini tim koji tek treba da izgubi u ovogodišnjoj Vejkausligi. Posle 11 kola istakli su kandidaturu za šampionskim počastima koje su im prošle godine izmakle za gol-razliku koja je išla u koristi Helsinkija.

U prošlom kolu su kod kuće pobedili Oulu. U ovom meču nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje ko je od dva tima bolji. Fudbaleri KuPS-a su to pokazali od prvog do poslednjeg minuta. Prvi gol dali su pred kraj prvog poluvremena, a potom na početku drugog za dva minuta još dva. Gosti su uzvratili golom u 58. minutu, ali je KuPS pred kraj meča postigao još jedan gol i odagnao sve sumnje u sopstveni kvalitet.

Haka je na šestom mestu sa pet pobeda, dva remija i tri poraza. Nije loš početak za tim koji se prošle sezone borio za opstanak. U poslednjih pet mečeva imaju tri pobede i dva poraza. Nema šanse da obezbede dve pobede u nizu, što govori o padu forme.

U prošlom kolu su kod kuće pobedili Marijehamn sa 2:0. Evangelos Patopulidis postigao je dva gola, po jedan u oba poluvremena.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD