FIKS NA MAROKANCE: Hakimi i družina su daleko kvalitetnija reprezentacija od ''crvenih đavola''

V.M.

11. 06. 2024. u 07:30

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Kongo će na ''Adradu'' ''ugostiti'' favorizovani Maroko (21.00). Meč je originalno trebao da se odigra u Kinšasi, ali FIFA to nije odobrila, tako da će se utakmica odigrati u Maroku koji će ''gostovati'' u svojoj državi.

ФИКС НА МАРОКАНЦЕ: Хакими и дружина су далеко квалитетнија репрезентација од црвених ђавола

FOTO: Tanjug/AP

Kongo ima dosta tehničkih problema na startu ovih kvalifikacija i zbog toga je, za razliku od većine protivinika koji su odigrali tri meča, on samo jedanput nastupio, i to sredinom novembra kada je poražen od Zambije (2:4).

Naime, stadion ''crvenih đavola'' u njihovoj prestonici Brazavilu ne ispunjava FIFA uslove, pa je svoje domaće utakmice trebalo da igraju u Kinšasi u Demokratskoj Republici Kongo.

To je trebalo da bude slučaj protiv Nigera, međutim, u poslednjem trenutku odlučili su da zatraže da se meč odigra ipak u Brazavilu, što je odbijeno od strane Nigera, tako da utakmica na kraju nije ni održana.

Na kraju ni stadion u Kinšasi ne ispunjava potrebne uslove, tako da će današnji susret igrati sa Marokom u Maroku kao domaćini, što će biti veliki minus za Kongo koji je i pored toga po kvalitetu dosta slabija reprezentacija.

Zbog svega navedenog ne čudi što su poslednji u grupi ''E'' bez ijednog osvojenog boda i realno gledano teško će se dokopati nekog od prva dva mesta.

Problem može biti i fizička sprema ekipe jer su ''domaćini'' u 2024. godini odigrali samo jedan meč, i to prijateljsku utakmicu sa Gabonom u kojoj su remizirali rezultatom 1:1.

Sa druge strane Marokanci su impresivno započeli kvalifikacioni ciklus, trijumfima nad Tanzanijom (2:0), odnosno Zambijom (2:1) i drže prvo mesto u grupi kao jedina reprezetnacija sa šest osvojenih bodova.

Posle svog istorijskog nastupa na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru na kojem su osvojili četvrto mesto i postali prva afrička reprezentacija ikada koja je dogurala do polufinala, izabranici Valida Regraguija će biti željni da se kvalifikuju za izdanje 2026. a njihove šanse da obezbede maksimalne bodove protiv Konga povećane su promenom terena koja im daje dodatni vetar u leđa.

Takođe, istorijat međusobnih duela je na njihovoj strani i na pet odigranih utakmica fudbaleri Maroka su neporaženi protiv večerašanjeg rivala i uz tri pobede odigrali su i dva remija.

''Gosti'' su u ovom trenutku daleko kvalitetnija reprezentacija, pogotovo kada im igraju svi nosioci igre poput Hakimija, Zijeha i En Nesirija. To bi večeras trebao da bude slučaj jer su se svi odazvali na poziv selektora i dvojka uz nekoliko golova bi trebala biti fiks dana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga