KAMERUN JE U VELIKOM NALETU, ALI: Tradicija nalaže da teško dolazi do bodova u Luandi

V.M.

11. 06. 2024. u 07:45

DVE ekipe koje pretenduju na plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine će ukrstiti koplja na ''Stadionu 11. novembar'' u Luandi gde će Angola ugostiti Kamerun.

КАМЕРУН ЈЕ У ВЕЛИКОМ НАЛЕТУ, АЛИ: Традиција налаже да тешко долази до бодова у Луанди

FOTO: Profimedia

Zbog širenja Svetskog prvenstva na 48 ekipa, dosta ekipa koje su u skorijoj istoriji mogle samo da sanjaju o plasmanu na najveći fudbalski turnir će sada imati ozbiljnu šansu da to učine, a to pogotovo važi za afričke reprezentacije.

Osvajač svake od osam kvalifikacionih grupa će direktno otići na Svetsko prvenstvo, a pored toga će četiri najbolje drugoplasirane ekipe zaigrati u međunarodnom baražu.

Reprezentacije koje pretenduju na plasman na Svetsko prvenstvo su svakako današnji rivali koji vode glavnu reč u grupi ''D'', gde su Kamerunci trenutno prvi sa sedam sakupljenih bodova, što je samo dva više od Angole i Libije, tako da je jasno koliko je večerašnji obračun bitan za obe selekcije.

Domaćini su kvaliifkacioni ciklus otvorili remijima bez golova sa Zelenortskim Ostrvima i Maurucijusom, dok su pre par dana upisali prvu pobedu savladavši Esvatini pogotkom  Mabululua u drugom minutu (1:0).

Jasno je da izabranici Pedra Gonkalveša igraju izuzetno tvrd fudbal i uzdaju se u svoju stamenu odbrana koja još nije poklekla u ovim kvalifikacijama, a nova sjajna partija defanzivaca ''crnih antilopa'' biće potrebna i večeras jer u prestonicu dolazi najjača reprezentacija u grupi ''D''.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Afričkom kupu nacija, odlučeno je da je vreme za promene na klupi Kameruna i dugogodišnjeg šefa struke Rigoberta Songa zamenio je belgijski stručnjak Mark Bris koji je debitovao pobedom nad Zelenortskim Ostvrima.

''Neukrotivi lavovi'' su se brzo navikli na fudbalsku filozofiju novog trenera i to su pokazali postigavši čak četiri pogotka na tom meču, a najviše se istakao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Vinsent Abubakar koji je dva puta tresao mrežu.

Kamerunci igraju odlično i sa razlogom su glavni favoriti za osvajanje grupe ''D'', a ukoliko to učine plasiraće se po deveti put na Svetsko prvenstvo što bi bilo najviše od svih afričkih timova u istoriji.

Ipak, ono što je zanimljivo je to da Kamerun postigao samo jedan gol na poslednjih pet gostovanja Anogli i ostvario je samo jednu pobedu uz po dva remija i trijumfa ''crnih antilopa''.

Očekujemo dosta tvrd meč, što je tradicija kada igraju ovi timovi, a uz to bismo dodali duplu šansu na goste koji su u naletu i izgledaju bolje na terenu od domaćina u ovom trenutku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP:X2&0-3 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um