LAK ZADATAK ZA PORTUGAL: ''Zeleni'' nemaju čime da se suprotstave Ronaldu i družini

V.M.

11. 06. 2024. u 08:00

U generalnoj probi pred odlazak na Euro, na kojem će biti jedni od favorita za plasman u samu završnicu turnira, reprezentativci Portugala će ukrstiti koplja sa Irskom na ''Munisipal de Aveiru'' (20.45).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА ПОРТУГАЛ: Зелени немају чиме да се супротставе Роналду и дружини

FOTO: Tanjug/AP

Portualci privode kraju pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na kojem će biti jedan od najozbiljnijih timova, prepuni su talentovanih igrača i sposobni su da se bori sa najjačima ovog leta.

Ekipa Roberta Martineza ''prošetala'' se kroz svoju kvalifikacionu grupu ''J'', pobedivši u svih 10 mečeva i zauzevši prvo mesto. Postigli su čak 36 pogodaka i primili samo dva gola, a najviše se istakao Kristijano Ronaldo sa deset golova na svom saldu, čime je pokazao da još nije za staro gvožđe i biće udarna igla Portugalaca na Evropskom prvenstvu koje počinje za tačno deset dana.

Portugal je osvojio Euro 2016. godine, ali je stigao samo do osmine finala na narednom Euru, tako da postoji jasan prostor za napredak u predstojećem takmičenju, a pošteno bi bilo reći da su evropski giganti veliki favoriti za osvajanje grupe ''F''.

Turnir otvaraju protiv Čeha, a zatim će igrati sa Turskom i Gruzijom, ekipama koje su po inidividualnom kvalitetu dosta lošije od njih.

Ra razliku od svih ostalih ekipa, odlučili su da odigraju čak tri prijateljske utakmice pred sam put za Nemačku i do sada su pobedili Finsku (4:2), uz poraz od Hrvatske (1:2).

Večeras će imati generalnu probu protiv Irske i očekuje se da Roberto Martinez izvede najjači mogući sastav kako bi upisao pobedu i tako pokrenuo svoje izabranike pred najbitniji fudbalski turnir ove godine.

Što se tiče Iraca, oni su imali veoma razočaravajuće kvalifikacije, osvojili su samo šest bodova na osam odigranih utakmica u grupi ''B'', a i njih su sakupili ostvarivši dve pobede nad Gibraltarom.

Posle tog ciklusa odigrali su par prijateljskih mečeva na kojima su pružili dosta bolje partije. Remizirali su sa Belgijom i Novim Zelandom uz pobedu protiv Mađarske, dok im je jedini poraz nanela Švajcarska.

Ipak, Portugal je znatno jači od svih tih reprezentacija i ne bi smeo da ima problema protiv ''zelenih''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!