"VINARI" KONAČNO POBEĐUJU: Baksuzno je bilo 13. kolo kada su poslednji put slavili

O. M.

12. 06. 2024. u 11:21

GODOJ KRUZ traži prvu pobedu u sezoni kada u petom kolu argentinske Primere na svom stadionu "Felisijano Gambarte" dočeka ekipu Rosario centrala.

ВИНАРИ КОНАЧНО ПОБЕЂУЈУ: Баксузно је било 13. коло када су последњи пут славили

Profimedia

U prethodnoj rundi bili su nadomak pobede, ali su ispustili vođstvo od 1:0 protiv Estudijantesa koji je na svom terenu izjednačio u 87. minutu.

Istim rezultatom završena je i prethodna utakmica Rosarija, s tim što se ova ekipa spasla na svom terenu protiv Lanusa u četvrtom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Da stvar po Godoj Kruz bude gora, oni su na terenu osvojili dva boda, ali su na saldu i dalje u minusu, jer su po odluci Saveza sezonu počeli sa minus tri boda, zbog tuče navijača na utakmici protiv San Lorenca u toku prošle sezone. Ta utakmica odigrana je na stadionu "Malvinas Argentinas", a ne na "Felisijano Gamberteu" koji bi inače bio suspendovan.

Međutim, sistem tamičenja u Argentini je takav da Primera odlučuje samo o šampionu, dok je za mesta u južnoameričkim kupovima, kao i u borbi za opstanak, odlučujuća zbirna tabela Primere i Liga kupa, a na toj tabeli Godoj je i dalje deseti, što je poslednje mesto koje vodi u Kopa Sudamerikana (južnoamerički pandan Ligi Evrope). Iza njih, sa istim brojem bodova, ali i lošijom gol-razlikom su Lanus i Difensa i hustisija.

Rosario je na toj tabeli osam bodova iza Godoja, iako na tabeli Primere ima šest više od njih.

To najbolje govori kako su "vinari" iz Mendoze pali u formi, pošto nemaju pobedu od 13. kola Liga kupa kada su savladali Sarmijento sa 1:0. Istina, savladali su niželigaša Povenir u kupu sa 4:0.

Pet od njihovih devet domaćih trijumfa u 2024. ostvarili su na svom terenu, iako su u opasnosti da izgube uzastopne domaće susrete na stadionu "Felisijano Gambarte" ove nedelje, prvi put cele sezone.

Izabranici Daniela Oldre nisu uspeli da pobede u poslednja dva meča u ovom takmičenju kada su postigli prvi gol. Pre Estudijantesa, to im se desilo i protiv Velez Sarsfilda u četvrtfinalu Liga kupa, kada su od 1:0 došli do 1:2 i ispali.

Ovaj predstojeći susret biće njihovo prvo domaće takmičenje protiv Rosarija od 2021. godine, kada su trijumfovali sa 2:1 iza zatvorenih vrata.

Godoj ima velikih problema u napadu jer je postigao samo jedan gol u dosadašnjem delu prvenstva. Ipak, Rosario je ekipa koja prima dosta golova, čak više nego što postiže, pa mi konačno moglo da dođe do prekida crne serije Godoja. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu