LEVANDOVSKOG OČEKUJE ''POSLEDNJI PLES'' SA REPREZENTACIJOM NA EURU: Turci su pravi rival za procenu trenutne snage Poljaka

V.M.

10. 06. 2024. u 07:45

DVE reprezentacije koje završavaju svoje pripreme za Evropsko prvenstvo će večeras u Varšavi od 20.45 ukrstiti koplja kada Poljska bude ugostila Tursku.

ЛЕВАНДОВСКОГ ОЧЕКУЈЕ ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС СА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ НА ЕУРУ: Турци су прави ривал за процену тренутне снаге Пољака

FOTO: Tanjug/AP

Nije bilo lako, ali Poljaci su uspeli da čekiraju svoju kartu za Nemačku i ponovo će nastupati na Evropskom prvenstvu. Zanimljivo je da to nisu osigurali preko kvalifikacija iako su bili favoriti za osvajanje grupe ''E''. Bolje od njih su bile Albanija i Češka, tako da su morali da se zadovolje trećim mestom.

Ipak, u baražu su pokazali sav svoj kvalitete i uspeli su da obezbede mesto na Euru. Prvo su ubedljivo savladali Estoniju sa 5:0, a zatim su na veoma teškom gostovanju savladali Velšane tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

To je bio veliki uspeh za domaćina, do kojeg ga je predvodio Mihael Probjež koji je u neugodnom trenutku preuzeo reprezentaciju za vreme kvalifikacionog ciklusa kada je postalo evidentno da je dovođenje Feranda Santoša bio veliki promašaj fudbalskog saveza Poljske.

Ono što je bitno je da se ekipe plasirala na Euro i ovo će vrlo verovatno biti ''poslednji ples'' Roberta Levandovskog sa svojom reprezentacijom na nekom velikom takmičenju i biće posebno zanimljivo ispratiti kako će se snaći u grupi ''D'' u kojoj su još Francuska, Holandija i Austrija.

Prvi meč na Euru će igrati sa Holandijom, a zatim sa Austrijom, dok će im poslednji protivnik biti ''galski petlovi'' što može biti veliki plus jer nije isključeno da Francuska u prva dva kola zacementira prvo mesto u grupi i onda ''sačuva'' nekoliko protimaca protiv Poljaka.

Dalje idu dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, tako da će se ''orlovi'' sigurno boriti za prolaz dalje.

Sa druge strane, Turci su takođe obezbedili igranje u Nemačkoj gde će pored njih u grupi ''C'' biti još Portugal, Češka i debitant Gruzija.

Dok su Ronaldo i družina sigurno kvalitetniji od njih, to se ne može definitivno reći za Čehe, a nikako za Gruzijce, tako da će izabranici Vinčenca Montele definitivno imati ''šta da kažu'' na Euru.

Turci su igrali odlično za vreme kvalifikacija, sa 17 osvojenih bodova su zauzeli prvo mesto u grupi ''D'' ispred Hrvatske i Velsa, ali nakon toga su doživeli pad u igri.

Porazili su ih Mađarska i Austrija i to poprilično rutinski (1:6, 0:1), ali pre par dana su odigrali obećavajući remi sa Italijanima (0:0) kojim su nagovestili ponovo podizanje forme uoči putovanja za Nemačku, gde će imati veliku podršku sa tribina.

Ove dve reprezentacije su dosta ujednačene po kvalitetu i zbog toga tipujemo ''iks'' na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!