''PANCERI'' BI DA SE RASPUCAJU UOČI EURA: Nemačka ne bi trebala da ima problema sa ''helenima'' pred svojim navijačima

V.M.

07. 06. 2024. u 07:45

''PANCERI'' će svoj drugi pripremni meč uoči Evropskog prvenstva odigrati večeras protiv Grčke na ''Borusija parku'' u Menhegladbahu (20.45).

ПАНЦЕРИ БИ ДА СЕ РАСПУЦАЈУ УОЧИ ЕУРА: Немачка не би требала да има проблема са хеленима пред својим навијачима

FOTO: Tanjug/AP

Iako nije imala dobre rezultate na velikim takmičenjima od kada je osvojila Svetsko prvenstvo 2014. godine, Nemačka kao domaćin ima velika očekivanja od predstojećeg Evropskog prvenstva.

Nekoliko trenera se smenjivalo na klupi ''pancera'' u poslednjem periodu, ali od kada je Nagelsman preuzeo kormilo ekipa je proigrala i zabeležila par impresivnih pobeda protiv Francuske (2:0) i Holandije (2:1).

Zahvaljujući njima moral se digao u redovima Nemačke koja u svom sastavu ima nekoliko odličnih fudbalera poput Ridigera, Virca, Kimiha, Musijale i naravno Tonija Krosa koji se penzioniše nakon Eura.

Ipak, pre par dana su odigrali remi sa Ukrajincima u prijateljskom meču koji je iznenadio mnoge navijače domaćina Evropskog prvenstva, a ono što ih je posebno zabrinulo je to što nisu uspeli da pronađu put do mreže Ukrajince (0:0).

Večerašnji rival biće im Grčka, koja je po inidividualnom kvalitetu dosta slabija od Nemaca i plan domaćina je da rutinskom pobedom podigne moral u ekipi uoči Eura na kojem će igrati u grupi ''A'' sa Švajcarskom, Mađarskom i Švajcarskom, tako da ne bi trebalo da imaju prevelikih problema sa plasmanom u nokaut fazu takmičenja, pogotovo jer grupe prolaze vodeće dve ekipe uz četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Na tom takmičenju neće biti Grka koji su bili veoma blizu toga da zaigraju na Evropskom prvenstvu.

Nisu uspeli da obezbede mesto u Nemačkoj preko kvalifikacija, pa su imali priliku da to učine preko baraža.

Prvo su savladali Island sa ubedljivih 5:0, ali nakon toga su u pravoslavnom finalu poraženi od Gruzije nakon lošijeg izvođena jedanesteraca, a tragičar je bio Jakoumakis koji je bio neprecizan u četvrtoj seriji.

To je bio dosta razočaravajući poraz za ''helene'' koji se baš muče u skorijoj istoriji, ponovo će propustiti veliko takmičenje i poslednji put kada su nastupili na jednom od njih bilo je 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Očekujemo da se domaćin probudi na ''Borusija parku'' u Menhengladbahu i verujemo da će trijumfom uhvatiti ritam uoči Evropskog prvenstva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO