RUSIJA ''UKRŠTA KOPLJA'' SA BELORUSIJOM: Karpin je odlučio da danas pruži šansu mlađim članovima ''zbornaje''

V.M.

07. 06. 2024. u 08:10

OD 19 časova u Minsku dve komšijske reprezentacije odigrati prijateljsku utakmicu kada Belorusija bude ugostila Rusiju na ''Dinamo stadionu''.

РУСИЈА УКРШТА КОПЉА СА БЕЛОРУСИЈОМ: Карпин је одлучио да данас пружи шансу млађим члановима зборнаје

FOTO: Tanjug/AP

Belorusija se nikada nije plasirala u finale nekog velikog turnira, a neće biti ni na Evropskom prvenstvu ovog leta.

Zaista, Fererov tim završio je na četvrtom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sa 12 bodova iz svojih 10 mečeva, što ih je ostavilo sa pet bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Švajcarskom.

Belorusija je zapravo završila kvalifikacioje uzastopnim pobedama nad Andorom i takozvanom državom Kosovo, a od tada su domaćini odigrali dve prijateljske utakmice, izgubivši od Crne Gore 0:2 pre nego što su remizirale sa Maltom u utakmici bez golova.

''Bela Krila'' nisu pobedila na poslednje tri prijateljske utakmice, a poslednji put su se susreli sa Rusijom u međunarodnom u junu 2015. godine kada su poraženi sa 4:2.

Sa druge strane, Rusija je 2023. godinu završila pobedom od 8:0 protiv Kube, dok su za vreme 2024. odigrali jednu prijateljsku utakmicu, savladavši Srbiju sa 4:0 krajem marta.

Rusija je igrala u svakom od poslednjih pet Evropskih prvenstva, slavno je stigla do polufinala 2008. godine, ali je ispadala u grupnoj fazi 2004, 2012, 2016. i 2020.

Međutim, zbog posledica rata taj niz će se prekinuti i po prvi put ih nećemo gledati na Evropskom prvenstvu u 21. veku.

Gosti su zapravo neporaženi u poslednjih pet mečeva, zabeleživši tri pobede, ali to su sve bile prijateljske utakmice i vredi napomenuti da su poslednji takmičarski meč odigrali još 2021. godine.

Selektor Valeri Karpin je odlučio da kombinuje sastav za večerašnji susret, trebao bi da pruži priliku mlađim igračima i onima koji nisu često na terenu, tako da bi to moglo da otvori vrata iznenađenju i verujemo da je najbolji predlog gol-gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,23)

Uskoro opširnije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd