KEC JE FIKS: Egipćani bi trebali da savladaju ''pastuve'' koji su bez svog najboljeg igrača

V.M.

06. 06. 2024. u 09:47

VEČERAS od 21.00 gledaćemo derbi grupe ''A'' afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kada Egipat bude ugostio Burkinu Faso na ''Internacionalnom stadionu'' u Kairu.

КЕЦ ЈЕ ФИКС: Египћани би требали да савладају пастуве који су без свог најбољег играча

Foto: Profimedia

Egipćani su na dominantan način započeli kvalifikacije ostvarivši dve dominantne pobede. Prvo su deklasirali Džibuti sa 6:0, a nakon toga su bili bolji i od Sijera Leonea rezultatom 2:0.

Ipak, te utakmice su odigrane u novembru, a od tada se mnogo toga promenilo u redovima domaćina. Zbog veoma slabog nastupa na Afričkom kupu nacija smenjen je selektor Rui Vitorija, a na njegovo mesto doveden je legendarni Hosam Hasan.

''Faraoni'' su bili jedni od favorita na tom takmičenju, ali šokantno su izbačeni u osmini finala, gde je bolja od njih nakon jedanaesteraca bila reprezentacija DR Konga.

Hasan je vodio ekipu na dve prijateljske utakmice krajem marta, na svom debiju savladao je Novi Zeland sa 1:0, ali nakon toga je doživeo poraz od Hrvatske.

Inače, vredi istaći da je Hosam Hasan za vreme svojih igračkih dana bio jedan od najčuvenijih egipatskih fudbalera i najbolji je strelac u istoriji reprezentacije sa 58 postignutih golova.

Egipat je prvi u grupi sa šest sakupljenih bodova, a za vratom mu diše Burkina Faso koja ima četiri osvojena poena i jasno je koliko je večerašnji meč značajan za obe ekipe.

Gosti su kvalifikacije otvorili remijem sa Burkina Fasom (1:1), a nakon toga su upisali tri boda rutinskim trijumfom nad Etiopijom od 3:0.

Kao i Egipćani, gost je promenio menadžere nakon Afričkog kupa nacija i Hubert Velud je otišao uprkos tome što je vodio naciju do osmine finala u kojem je bolja od njih bila reprezentacija Malija koja je okončala dvogodišnji boravak Francuza na klupi ''pastuva''.

Veluda je od tada zamenio Brama Traore, a novi šef ima za cilj da produži niz neporaženosti svog tima u kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, poslednji put su se susreli 2017. u polufinalu Afričkog kupa nacija i tada je Egipat slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Burkina Faso će večeras biti bez najboljeg fudbalera Bertrana Traorea i Dajoa, dok će domaćini biti u najjačem mogućem sastavu i zbog toga verujemo da će ''faraoni'' ostvariti rutinski trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD