''ORLOVI'' NE GUBE KOD KUĆE: Domaćini ne znaju za poraz pred svojim navijačima od marta 2022. godine!

V.M.

06. 06. 2024. u 07:30

MALI će pokušati da nastavi sa odličnim igrama kada večeras od 21.00 bude ugostio Ganu u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

ОРЛОВИ НЕ ГУБЕ КОД КУЋЕ: Домаћини не знају за пораз пред својим навијачима од марта 2022. године!

FOTO: EPA

Domaćini su dobro otvorili prvu fazu kvalifikacija i nakon dva uvodna kola drugi su u grupi ''I'' sa četiri osvojena boda, dok su gosti nešto lošiji sa tri poena na svom saldu i peti su na tabeli.

Mali je jedna od najperspektivnijih afričkih reprezentacija, napreduje iz godine u godinu i to se vidi po rezultatima koje beleže, kao i po činjenici da bukmejkeri smatraju da su favoriti broj jedan za osvajanje grupe ''I'', što bi ih odvelo na prvo svetsko prvenstvo u istoriji reprezentacije.

''Orlovi'' su dobro igrali i na najskorijem Afričkom kupu nacija gde su dogurali do četvrtfinala, ali tamo su poraženi od strane eventualnog prvaka Obale Slonovače iako su u jednom trenutku vodili sa 1:0.

Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, njih su odlično otvorili pobedom nad Čad i remijem sa Centralnoafričkom Republikom u prva dva meča , a pomenuti poraz od Obale Slonovače predstavlja jedini poraz Malija od marta 2023, dok su na domaćem terenu neporaženi od marta 2022. godine (izgubili od Tunisa).

Iako je Gana bolja u skorijoj istoriji međusobnih duela, samopouzdanje ''orlovima'' daje to što su vezali dve pobede protiv ''crnih zvezda'' na svom terenu i vredi napomenuti da su na te obe utakmice postigli po tri gola.

Sa druge strane, Gana je dugo važila za jedan od najboljih timova u Africi, ali konstantnost u nastupima poslednjih godina je postala veliki problem za ovu grupu talentovanih igrača, što je savršeno ilustrovano njihovim sumornim kampanjama na Kupu afričkih nacija 2021. i 2023. godine.

Tokom turnira u Obali Slonovače koji je odigran ranije ove godine, ''crne zvezde'' nisu uspele da se kvalifikuju u nokaut fazu, zauzevši treće mesto u svojoj grupi, izgubivši od Zelenortskih Ostrva sa 2:1, nakon čega su usledili remiji sa Egiptom i Mozambikom.

Posle turnira, savez je smenio bivšeg trenera Noriča Krisa Hatona i zamenio ga je Otom Adom, koji je godinu dana ranije vodio ekipu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Međutim, novi-stari selektor je i dalje bez pobede u svom drugom mandatu, pošto je izgubio od Nigerije sa 1:2, dok je protiv Ugande uspeo samo da remizira (2:2) tokom međunarodnih prijateljskih utakmica u martu.

Ovi rezultati produžili su trenutni niz Gane bez pobede u svim takmičenjima na sedam utakmica, dok nisu pobedili u gostima u poslednjih 11, koji datiraju od septembra 2022. godine kada su savladali Nikaragvu.

Prednost na večerašnjem meču dali bismo Malija, ali oprezno predlažemo duplu šansu na domaćina uz igru 0-3 golova koja je bile prolazna na osam od deset međusobnih duela ovih reprezentacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd