LIDER ČUVA PRVO MESTO: ''Nebeskoplavi'' igraju sjajnu pred svojim navjiačima

V.M.

28. 05. 2024. u 08:49

AKTUELNI šampion Švedske, Malme će u 17. kolu domaćeg prvenstva ugostiti Elfsborg (19.00).

ЛИДЕР ЧУВА ПРВО МЕСТО: Небескоплави играју сјајну пред својим навјиачима

Foto Profimedia

Malme je na odličan način započeo odbranu titule, ostvario je devet pobeda na uvodnih 11 utakmica i drži prvo mesto sa 28 sakuljpenih poena, što je tri više od najbližeg pratioca Jurgordena.

Najbolje o dominaciji šampiona u prvom delu sezone govori to što ima najbolji napad lige sa 30 golova, dok sa šest primljenih ima i najbolju odbranu.

Takođe, vredi istaći da ''nebeskoplavi'' imaju sjajan skor kod kuće, na pet utakmica ostvarili su isto toliko pobeda uz sjajnu gol-razliku, 14:0.

Ono što je zanimljivo je to da su jedini poraz ove sezone doživeli upravo od Elfsborga početkom meseca (1:3) i biće orni da im se oduže za taj poraz.

Što se tiče gosta, on je prošle godine vodio bitku za titulu sa Malmeom do samog kraja i na kraju je završio kao drugi zbog lošije gol-razlike.

Očekivalo se da i ove godine bude u vrhu tabele, ali to za sada nije slučaj i nakon slabog otvaranja kampanje nalazi se osmom mestu sa 16 osvojenih bodova.

Elfsborg igra dosta otvoren fudbal, postigao je 20 pogodaka do sada uz 17 primljenih i jedino je na AIK-ovim utakmicama palo više golova u ligi ove sezone.

Vicešampion je doživeo četiri uzastopna poraza na gostovanjima, tako da mu se ne piše dobro u Malmeu, a veru u kec daje nam i činjenica da je domaćin na minule četiri utakmice ostvario tri pobede uz remi.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?