PROMAJA DUVA U ODBRANI BRESTA: Povratak Šturma posle dve decenije i ere Ivice Osima

O. M.

19. 09. 2024. u 08:22

U četvrtak ekipa Bresta od 21 čas dočekuje Šturm iz Grac, ali ne na svom stadionu "Fransis le Ble" koji ne zadovoljava standarde Lige šampiona, nego u Genganu, na stadionu "Ruduru".

ПРОМАЈА ДУВА У ОДБРАНИ БРЕСТА: Повратак Штурма после две деценије и ере Ивице Осима

Foto Profimedia

"Pirati iz Bretanje" su i prošle sezone bili jedno od najprijatnijih iznenađenja u "ligama petice" i obezbedili su istorijski plasman u Ligu šampiona. U poslednjem kolu su morali da ostvare bolji rezultat od Lila kako bi prošli direktno sa treće pozicije, što im je i uspelo.

Posle tog trećeg mesta u Ligi 1, Brest počinje svoju istorijsku prvu evropsku avanturu. Ovim dostignućem Brest postaje 12. francuski klub koji učestvuje u grupnoj fazi Lige šampiona, kao jedan od pet debitanta, ali uz Đironu jedini koji nije igrao ni u eri Kupa šampiona gde su Bolonja i Slovan iz Bratislave učestvovali, a Aston vila čak i osvojila.

Brest u ovaj evropski pohod ulazi sa mešovitim rezultatima u domaćem šampionatu. U prva četiri kola Lige 1 upisali su samo jedan trijumf, dok su tri puta poraženi. Zabrinjava činjenica da su u svakom od tih poraza primili najmanje dva gola, a u sva tri meča su zaostajali na poluvremenu.

Ipak, njihova jedina pobeda bila je ubedljiva, 4:0 protiv Sent Etjena, uz dva postignuta gola u prvih 45 minuta. Ova forma u ranoj fazi utakmica mogla bi da bude odlučujući faktor iu njihovim evropskim utakmicama, gde će morati da stabilizuju odbranu kako bi se takmičili sa jačim protivnicima.

S druge strane, austrijski šampion Šturm Grac dolazi u Brest, tačnije Gengan, sa istorijski lošim rezultatima na tlu Francuske. U dosadašnje četiri utakmice u Francuskoj nisu upisali nijednu pobedu (jedan remi i tri poraza), a prošlogodišnji pohod u Ligi konferencija završen je porazom od Lila u osmini finala.

Gol koji su postigli u revanšu (1:1) bio je njihov prvi gol u gostima protiv francuskih timova, dok su u prethodna tri poraza primili osam golova, a nisu postigli nijedan.

Za Šturm iz Graca ovo je povratak u grupnu fazu Lige šampiona posle više od dve decenije, s obzirom da su poslednji put učestvovali u sezoni 2001/02, poslednje sezone kada ih je s klupe predvodio legendarni Ivica Osim.

Ipak, tradicija je jedno, a Šturm u Francusku dolazi u fantastičnoj formi, sa pet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, postigavši najmanje dva gola u svakoj od tih utakmica. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju