BAJER GOLEADOM ČASTI NAVIJAČE: Augzburg je u slobodnom padu i nema šanse protiv novog šampiona

O. M.

18. 05. 2024. u 07:45

SPUŠTA se zavesa na tekuću sezonu nemačke Bundeslige, a pred poslednje kolo ostalo je još nekoliko nepoznanica. Iako nisu podeljene sve vize za evropske kupove, kao ni za selidbu u Cvajtu, glavno pitanje na koje odgovor čekaju milioni fudbalskih zaluđenika širom sveta, ostaje - hoće li Bajer iz leverkuzena šampionsku sezonu završiti ovenčan oreolom neporaženosti.

БАЈЕР ГОЛЕАДОМ ЧАСТИ НАВИЈАЧЕ: Аугзбург је у слободном паду и нема шансе против новог шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Na putu neverovatnoj mašinerijai Šabija Alonsa stoji još samo Augzburg. Bajer je u prošlom kolu zabeležio 50. uzastopnu zvaničnu utakmicu bez poraza, a ovaj zaista fantastičan jubilej obeležio je, zanimljivom igrom sudbine, pobedom protiv ekipe koja mu je nanela poslednji poraz - Bohuma. 

Izabranici Šabija Alonsa već su se "ranije" osvetili Bohumu za prošlosezonskih 0:3, i to s kamatom, pobedivši ih sa 4:0 na "Baj areni" u 16. kolu, ali to kao da im nije bilo dovoljno pa je u Bohumu pukla i "petarda".

Tok ovog meča drastično je promenio crveni karton za Feliksa Paslaka, pa je Bohum ostao bez jednog igrača na terenu. Međutim, i pre toga bilo je jasno da ne mogu da se suprotstave razigranoj ekipi kao što je Bajer iz Leverkuzena.

osim što juri sezonu bez poraza, Leverkuzen je na dobrom putu da osvoji svojevrsnu "tripletu". Osvojili su Bundesligu prvi put u istoriji, a igraće finale Lige Evrope protiv Atalante i finale Kupa Nemačke protiv drugoligaša Kajzerslauterna.

"Farmaceuti" su nekoliko puta ove sezone uspevali da u poslednjim trenucima utakmice izbegnu poraz. Tako je bilo protiv Rome i Vest hema u nokaut fazi lige Evrope, protiv Karabaga u dva navrata u istom takmičenju, a u Bundesligi protiv Borusije iz Dortmunda, Štutgarta, Hofenhajma, minhenskog Bajerna...

Augsburgov slobodan pad u poslednjih nekoliko nedelja trenutno ih je zaustavio na 10. mestu, a u zavisnosti od rezultata ostalih utakmica, sezonu bi mogli da završe na 12. mestu. A ne tako davno bili su u poziciji da se bore za neko od evropskih takmičenja

Augsburg je u prošlom kolu ugostio Štutgart. Od početka tog meča bilo je jasno da su "švabe" došle po sva tri boda, a situacija na terenu tokom celog meča išla im je u prilog. Jedini gol postigao je Serhu Žirasi u 48. minutu, a fudbaleri Augzburga mogu da budu zadovoljni što nisu primili još najmanje dva gola, pošto su gosti imali više odličnih prilika za gol.

Fudbaleri Bajera pokazali su da mogu da "ugase" svaki tim ako im se da i malo prostora u napadu. Raznovrsnost napada pokazuje i podatak da su svih pet golova Bohumu postigli različiti igrači. Mentalna snaga ekipe Šabija Alonsa je takva da ni za tren igrači kladionice ne treba da se uplaše da će "farmacuti" dići nogu sa gasa zbog predtojećeg finala Lige Evrope sa Atalantom.

Zato je pobeda Bajera za oproštaj od domaće publike čist fiks, a najvernije pristalice kluba uživaće i u goleadi, to je izvesno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,49)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića