PARTIZAN PROTIV TRADICIJE: Posrtanje "parnog valjka" počelo je na Banovom brdu

O. M.

17. 05. 2024. u 07:25

PARTIZAN gostuje Čukaričkom u 36. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na Banovom brdu od 18 časova i 30 minuta.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ: Посртање парног ваљка почело је на Бановом брду

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

"Parni valjak" je u poslednjih nešto više od mesec dana od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došao u situaciju da strepi i za drugo mesto.

Za to je zaslužna "crna serija" koja je započela 14. aprila upravo u utakmici protiv današnjeg rivala. Taj meč završen je pobedom "brđana" od 3:2 u utakmici prepunoj uzbuđenja. Čuka je početkom drugog poluvremena stigla do velikog vođstva od 2:0, ali su uporni gosti izjednačili golovima Severine i Baždara u 90, odnosno 92. minutu utakmice.

Ipak, četa tadašnjeg trenera Igora Duljaja nije imala sreće pa je Čukarički preko Bojice Nikčevića stigao do tri boda. Posle poraza od Čukaričkog u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, usledio je i poraz u "večitom derbiju" koji je praktično odlučio šampiona, ali tu nije bio kraj Partizanovim mukama pošto su izgubili i od TSC-a i Vojvodine, a zatim odigrali nerešeno sa Napretkom. 

Posle toga Partizan je vezao još četiri poraza i jedan remi i sada ima samo dva boda više od trećeplasiranog TSC-a, od koga ima i lošiji međusobni skor.

TSC danas verovatno neće propustiti priliku da pobedi lučansku Mladost, što znači da "crno-beli" sa Topčiderskog brda moraju danas da pobede ako ne žele da padnu na treće mesto i ostanu bez kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Od poslednjeg duela ovih ekipa Partizan je promenio šefa struke, umesto Igora Duljaja na klupu je seo Albert Nađ, inače bivši prvotimac Čukaričkog - nekadašnji reprezentativac igračku karijeru je završio upravo na Banovom brdu.

Trener Čukaričkog Goran Stanić smatra da ta promena neće uticati na igru Partizana jer je Nađ bio član stručnog štaba svog prethodnika, ali ipak očekuje drugačiju utakmicu od one aprilske. Stanić je svestan i da je pobeda nad Mladosti podigla samopouzdanje igračima Partizana.

Što se tiče igračkog kadra, "belo-crni" sa Banovog brda nemaju većih kadrovskih problema. Svi su na raspolaganju Staniću osim kadetskog reprezentativca Mihajla Cvetkovića koji je na reprezentativnoj dužnosti.

Što se tiče Partizana, Nađ neće moći da računa na kapitena Svetozara Markovića, a na njega verovatno neće moći da računa ni u poslednjem kolu.

Partizan se nije mnogo radovao na Banovom brdu poslednjih sezona. Ima "parni valjak" jednu pobedu i dva nerešena u poslednjih osam susreta ovde, uz pet poraza. A osim tih pet pobeda, Čukarički je u 21. veku samo još jednom pobedio u duelima sa Partizanom, 2008. godine kada je Partizan superiorno osvojio šampionski naslov, a Čuka za četiri boda izbegla ispadanje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)