UDINE SLAVE SRBINA: Naš reprezentativac sjajnim partijama drži ''crno-bele'' u Seriji A

V.M.

19. 05. 2024. u 07:30

LAZAR Samardžić je maestralnom partijom protiv Lećea proteklog vikenda izvukao Udineze iz zone ispadanja, a danas protiv Empolija na ''Friuliju'' (15:00) ima priliku da ga i matematički zadrži u eliti.

УДИНЕ СЛАВЕ СРБИНА: Наш репрезентативац сјајним партијама држи црно-беле у Серији А

Foto Profimedia

Iako nije među jačim klubovima u Italiji, teško je zamisliti Seriju A bez Udinezea koji redovno igra u njoj od sezone 1995/96. Za vreme Di Natalea stalno je bio u vrhu, igrao u evrospkim takmičenjima, međutim od kada se legendardni napadač povukao ''crno-beli'' su doživeli veliki pad, sada su stalno u donjem domu, ali iz godine u godinu uspevaju da održe status prvoligaša.

Ova godina im je možda najgora u skorijoj istoriji, menjali su čak tri trenera, ali izgleda da su u najbolje moguće vreme pronašli onog pravog. 

Legendardni italijanski štoper Fabio Kanavaro preuzeo je tim u izuzento teškom trenutku, Udine je grcao u zoni ispadanja krajem aprila i delovao je veoma loše na terenu, ipak Kanavro je uspeo da prodrma ekipu koja ne zna za poraz na tri vezana meča.

Doduše odigrali su dva remija, ali proteklog ponedeljka kada je to bilo najbitnije ostvarili su pobedu protiv Lećea (2:0), a u glavnim ulogama bili su najbolji igrač ekipe, Lorenco Luka i Lazar Samaradžić. Italijan je u prvom poluvremenu doveo ''crno-bele'' u prednost, dok je Srbin potvrdio pobedu pogotokom u završnici meča.

Nastup našeg reprezentativca je posebno bio zapažen, dobio je nagradu za najboljeg pojedinca meča, a određeni italijanski mediji su mu dali nadimak ''Super Samardžić''.

To je bio tek peti trijumf Udinezea ove sezone, ali ono što je bitno za ''majstore remija'' (odigrali ih 18 ove sezone) je to da su sada na 15. mestu sa bodom prednosti u odnosu na današnjeg rivala koji je prvi tim ispod crte.

Kada je Empoli savladao Napoli krajem aprila izdigao se izvan zone ispadanja, imao je plus četiri u odnosu na timove unutar nje i delovalo je da će obezbediti opstanak.

Ipak, u naredna tri meča nije postigao nijedan gol, osvojio je samo jedan bod i sudbina mu se promenila, pa je sada prvi tim ispod crte.

''Azuri'' su upali u krizu u najgorem mogućrem trenutku, a kako igraju sa Romom u poslednjem kolu ukoliko danas ne dođu do bodova postoji velika opasnost da ispadnu iz elite.

Ono što Empoliju ne ide na ruku je to što se današnji meč igra na ''Friuliju'' jer teško da ćete u ovom trenutku naći goru gostujuću ekipu u ligama petice od njega. Doživeo je čak pet vezanih poraza na strani, a dodatno poražavajuća činjenica je da nijednom nije zatresao mrežu na tim mečevima.

Udineze nije izgubio od Empolija na poslednja četiri međusobna meča na ''Friuliju'', a mi verujemo da neće ni danas. 

Uz duplu šansu na domaćina tipujemo i malo golova jer očekujemo da oba tima budu veoma oprezna zbog značaja utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića