ČIJI NIZ ĆE DOĆI KRAJU? Marselj slavio na svim domaćim utakmicama u nokaut fazi, gosti bez poraza na osam vezanih evropskih gostovanja

V.M.

02. 05. 2024. u 11:10

U prvoj utakmici polufinala Lige Evrope, Marselj će ugostiti Atalantu na čuvenom ''Velodormu'' (21:00).

ЧИЈИ НИЗ ЋЕ ДОЋИ КРАЈУ? Марсељ славио на свим домаћим утакмицама у нокаут фази, гости без пораза на осам везаних европских гостовања

Foto Profimedia

Domaćini imaju izuzetno turbulentnu godine, igraju ispod očekivanja u domaćem prvenstvu, promenili su čak tri trenera, ali imaju priliku za spas sezone u Ligi Evrope.

Pošto nisu briljirali u grupnoj fazi, nokaut fazu su započeli od šesnaestine finala, ali to nije stvorilo problem i redom su bili bolji od Šahtjora, Viljareala i Benfike.

Najteže im je bilo protiv Benfike, jer su jurili zaostatk iz prvog meča, ali magija ''Velodroma'' je bila u punom sjaju i na kraju su posle boljeg izvođena jedanaesteraca izborili plasman u poluifinale.

Pored toga što su pobedili na sve tri nokaut utakmice pred svojim navijačima, samopouzdanje Marselju daje to što je u svojoj istoriji igrao tri puta u polufinalima Lige Evrope i sva tri puta je prolazio dalje, mada nijednom nije osvajao takmičenje.

Ipak, večeras na čuveni stadion dolaze ekipa koja puca od samopouzdanja, a to je Atalanta koja je u četvrtfinalu napravilo ogromno iznenađenje izbacivši Liverpul. 

Ne samo da je ''boginja provincije'' savladala ''redse'', već ih je u prvom meču ''samlela'' na Enfildu slavivši sa 3:0, tako da ako se neko ne plaši teških gostovanja to je ona.

Takođe, nakon tog dvomeča, Atalanta je vezala tri pobede u svim takmičenjima, tako da je Đan Pjero Gasperini idealno natempirao formu svoje ekipe za završnicu sezone.

Vredi istaći i to da Atalanta nije izgubila na osam vezanih evrospkih gostovanja, što samo dodatno podiže moral ''boginji'' pred večerašnji susret.

Pored Lige Evrope, gostima odlično ide i u domaćim takmičenjima jer se trenutno bore za peto mesto u Seriji A koje vodi u Ligu šampiona, a uz to su dogurali do finala Kupa Italije u kojem će igrati sa Juventusom.

Što se tiče izostanaka, Marselj je bez Ruiza, Ronžea, Gigoa i Nadira, dok će kod Atalante meč propustiti Baker, Hijen, Holm i Toloi.

Očekujemo ujednačen meč na ''Velodromu'', a mi smo izdvojili kombinaciju golova za čiju kvotu smatramo da je više nego dobra.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)