"ORLOVI" RANO LETE IZ EVROPE: Benfiki samo pobeda protiv Intera produžava nadu da će dočekati proleće na međunarodnoj sceni

O. M.

29. 11. 2023. u 12:21

BENFIKA će u petom kolu grupne faze Lige šampiona ugostiti Inter. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu Da Luz.

ОРЛОВИ РАНО ЛЕТЕ ИЗ ЕВРОПЕ: Бенфики само победа против Интера продужава наду да ће дочекати пролеће на међународној сцени

Tanjug/AP

Iako su odavno ostali bez šansi za prolaz u osminu finala Lige šampiona, "orlovi" se i dalje nadaju prolazu u Ligu Evrope. A za to im je potrebna pobeda ovde ili u najgorem slučaju da ostvare isti ili bolji rezultat nego Salcburg protiv Sosijedada. U slučaju da Salcburg ostvari bolji rezultat u ovom kolu, biće gotova i borba za treće mesto. 

Neće to biti lako jer Benfika je uz Antverpen jedina ekipa koja još nije osvojila nijedan bod ove sezone. Na drugoj strani, u portugalskoj Primeira ligi Benfika igra odlično i posle 11 kola deli prvo mesto sa gradskim rivalom Sportingom.

U prethodnom kolu "orlovi" su pobedili upravo "lavove" i to sa 2:1 posle preokreta, treba ipak napomenuti da su do pobede stigli golovima u četvrtom i sedmom minutu nadoknade izgubljenog vremena i to tek nakon što je Sporting ostao sa igračem manje.

Inter se sa Sosijedadom bori za prvo mesto, ali današnje utakmice u ovoj grupi, bez obzira na to kako se obe završe, neće uticati na konačan plasman, o tome će rešavati međusobni susret u poslednjem kolu. S tim što se može desiti da Sosijedadu odgovara i bod u toj utakmici, pod uslovom da Inter večeras ne ostvari bolji rezultat od španske ekipe.

Inter je remijem u "derbiju Italije" protiv Juventusa prekinuo niz od sedam pobeda, ali je produžio seriju bez poraza na deset utakmica. 

Ovo će biti četvrti duel Intera i Benfike u kalendarskoj godini. Dva puta do sada pobedili su nerazuri, dok je jedan meč završen bez pobednika.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača