NIKAD BLIŽE PLASMANU U VIŠI RANG: Andora i Malta bore se za prvo mesto u D Ligi nacija

O. M.

10. 09. 2024. u 09:40 >> 14:14

ANDORA dočekuje Maltu u utakmici drugog kola D lige nacija.

НИКАД БЛИЖЕ ПЛАСМАНУ У ВИШИ РАНГ: Андора и Малта боре се за прво место у Д Лиги нација

Profimedia

Andora se ovog utorka uključuje u takmičenje, dok je Malta u subotu uveče odigrala svoj prvi meč u aktuelnom izdanju i poražena je sa 2:0 na gostovanju u Moldaviji.

Bio je to treći uzastopni poraz i deveta utakica zaredom bez pobede za "vitezove". S druge strane, njihov današnji rival je nanizao četiri poraza i čak 18 utakmica bez pobede.

UEFA je Ligu nacija i uvela da bi reprezentacije iz donjeg doma evropskog fudbala, poput Andore i Malte, dobile priliku da češće igraju sa timova svoje snage, ali i da u slučaju uspeha izbore plasman u neku od viših liga, pa i da preko baraža na mala vrata uđu u završnicu nekog velikog takmičenja.

Upravo u ovom takmičenju je Andora i ostvarila svoju poslednju pobedu, nad Lihtenštajnom 2022. godine, ali je izgubila 14 od 18 utakmica od tada. Pre neki dan Lihtenštajn je izgubio i od San Marina, kome je to bila prva takmičarska pobeda u istoriji.

A najnoviji od tih Andorinih poraza dogodio se prošle srede, kada su izgubili sa 1:0 od  Gibraltara.

"Trikolori" su ostali neporaženi kod kuće tokom poslednje Lige nacija, pobedivši ovde Lihtenštajn i remizirajući sa Moldavijom i Letonijom, pošto je ekipa Kolda Alvareza završila sa osam poena, što je njihov najbolji rezultat ikada ostvaren.

Andora je u svim dosadašnjim izdanjima Lige nacija igrala Ligu D, a ovo bi mogla biti njihova najbolja šansa do sada da pređu u viši razred.

Isti slučaj je i sa Maltom, koja je u prošlom ciklusu ostvarila dve pobede nad San Marinom i to su dve poslednje pobede "vitezova".

Sa Andorom se sastala u Ligi nacija 2020. godine, a Malta je pobedila kod kuće sa 3:1 posle remija bez golova ovde u Andori la Velji.

NAŠ PREDLOG: 0-1 (kvota 2,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)