MAROKO DOMAĆIN ETIOPIJI I SIJERA LEONEU: "Kozorozi" i "zvezde" se nadaju mestu u baražu

O. M.

15. 11. 2023. u 12:58

ETIOPIJA i Sijera Leone otvaraju takmičenje u grupi A afričke zone kvalifikacija za odlazak na Mundijal koji će se 2026. godine održati u Severnoj Americi.

МАРОКО ДОМАЋИН ЕТИОПИЈИ И СИЈЕРА ЛЕОНЕУ: Козорози и звезде се надају месту у баражу

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Ben Muhamed el Abdi" u marokanskoj luci El Džadida. Ovo je deo dogovora FS Maroka sa nekoliko afričkih reprezentacija u sklopu priprema mediteranske zemlje za domaćinstvo dva velika takmičenja, Afričkog kupa nacija 2025. godine i Mundijala 2030, koji će Maroko organizovati sa Španijom, Portugalom i nekoliko južnoameričkih federacija.

Favorit ove grupe je Egipat, a današnji rivali će sa Burkinom Faso i Gvinejom Bisao voditi bortu za drugo mesto koje bi moglo da donese plasman u baraž za interkontinetalni plej-of. Afrika od narednog Mundijala ima devet sigurnih mesta plus jedno preko dodatnih kvalifikacija, pa se ove sezone promenio i sistem kvalifikacija. Umesto dve faze i plej-ofa sada imamo samo jednu grupnu fazu i baraž za plej-of.

Etiopija je i u kvalifikacijama za odlazak na AFKON bila u grupi sa Egiptom i uspela da nanese jedini poraz "faraonima", ali je ipak zauzela poslednje mesto na tabeli. 

"Kozorozi" nikada nisu igrali na završnici Mundijala, dok su na Afričkom kupu nacija imali velike uspehe u prvim izdanjima ovog takmičenja (jedna titula, jedno srebro i još tri polufinala), ali odavno su ispali iz prve lige afričkog fudbala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S