MOGU LI SRBI DA ODVEDU MAJORKU U ČETVRTFINALE? Sosijedad retko gubi na ''Anoeti''

M.T.

17. 01. 2023. u 15:42 >> 15:43

Domaćin osam utakmica ne zna za poraz.

МОГУ ЛИ СРБИ ДА ОДВЕДУ МАЈОРКУ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ? Сосиједад ретко губи на Аноети

Foto: Profimedia

Fudbaleri Real Sosijedada imaju veoma dobru sezonu do sada, a večeras od 19 časova na stadionu ''Anoeta'' mogli bi da nastave u istom stilu kada u okviru osmine finala Kupa kralja dočekaju Majorku Predraga Rajkovića i Matije Nastasića.

Real Sosijedad je prošle sezone zauzeo šesto mesto u La Ligi i izborio plasman u Ligu Evrope, a po svemu sudeći će klub iz San Sebastijana ove sezone biti još bolji s obzirom na to u kakvoj je formi. Baskijci igraju veoma dobro i u seriji su od osam mečeva u svim takmičenjima bez poraza ostvarivši sedam pobeda uz jedan remi, a u prethodnom kolu su u najvećem baskijskom derbiju savladali Atletik Bilbao sa 3:1.

U LA ligi se trenutno nalaze na trećoj poziciji sa 35 osvojenih bodova, a ispred njih su samo Real Madrid i Barselona. Baskijci su na mestu koje vodi u Ligu šampiona, a pošto četvrtoplasirani Atletiko Madrid ima sedam bodova manje na dobrom su putu da sledeće sezone budu u elitnom društvu. U Kupu kralja Sosijedad je startovao od druge runde u kojoj je sa 4:1 savladao Kazalegas, dok je u trećoj bio još ubedljiviji pošto je sa 5:0 pobedio Koriju. Najteže im je bilo u šesnaestini finala pošto je Logronjes dugo odolevao, ali je ekipa Imanola Alguasila uspela da ostvari minimalnu pobedu.

Majorka dolazi na ''Anoetu'' u nešto slabijoj formi od domaćina, pošto je u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima doživela dva poraza pored šest pobeda, a u svih šest pobeda je Predrag Rajković uspeo da sačuva svoju mrežu. Ipak, oba poraza Majorka je doživela u La Ligi prvo od Hetafea, a u prošlom kolu od Osasune i trenutno su ostrvljani na 10. poziciji sa 22 boda, šest bodova udaljeni od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Poput Sosijedada, Majorka je takođe u Kupu kralja krenula od druge runde i ubedljivo pobedilo Autol sa 6:0. Već u trećoj je to išlo malo teže protiv Real Uniona i ostvarena je minimalna pobeda, dok je najviše problema ekipa Havijera Agirea imala u šesnaestini finala. Tek u produžecima je Majorka uspela da slomi otpor Ponteverda i izbori meč protiv Sosijedada u osmini finala što će biti veoma težak ispit jer na ''Anoeti'' Baskijci retko gube, ove sezone samo tri meča u svim takmičenjima.

Alguasil ima i dalje problema sa povredama igrača, mada to za sada ne utiče na rezultate ekipe. Ni na ovom meču neće biti Aleksa Sola, Andera Gevare, Benata Turijentesa, Umara Sadika i Aleksandera Sorlota. Na drugoj strani Majorka nema problema sa povredama i suspenzijama igrača i Agire može da pošalje najjači tim na teren.

U poslednjih deset mečeva ove dve ekipe Sosijedad je osam puta pobedio, dok je Majorka ostvarila dva trijumfa. U poslednje tri decenije ova dva tima su samo jednom igrala u Kupu kralja u sezoni 2011/2012, a u dvomeču je Majorka bila bolja takođe u osmini finala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid