NAVIJAČI I DALJE SANJAJU ŽIGIĆA: Ne živi se od stare slave, cilj je OPSTANAK!

TIP redakcija

20. 11. 2022. u 09:19

NA "El Sardinero" stiže najprijatnije iznenađenje sezone.

НАВИЈАЧИ И ДАЉЕ САЊАЈУ ЖИГИЋА: Не живи се од старе славе, циљ је ОПСТАНАК!

Foto Profimedia

Povratnik u Segundu, nekada moćni Rasing Santander, dočekaće trećeplasirani Burgos u meču 16. kola takmičenja. "Verhiblankosi" su u seriji od osam mečeva bez poraza, ali to nije dovoljno za beg iz donjeg doma (15. pozicija). Naime, u pomenutom nizu Rasing je uspeo da trijumfuje samo tri puta. 

Rasing iz Santandera se pojačao pred početak sezone igračima iz Primere i cilj je za početak opstanak. Mladi stručnjak Giljermo Fernandez Romo (41) uveo je ovaj tim u drugi rang takmičenja. Stigli su Injigo Visente iz Atletik Bilbaa, Herman Sančez iz Granade i Saul Garsija iz Alavesa. Novajlije su i Jurgen Elitim iz Votforda i Mateus Aijas iz Orlanda.

Talentovani vezista Pablo Tore je otišao u Barsleonu koja ga je platila 5.000.000 evra. Ima samo 19 godina i mogao bi da dobije ove sezone šansu kod Ćavija u dresu katalonskog giganta.

Navijači Rasinga i dalje sanjaju nastupe Nikole Žigića u njihovom dresu, nadajući se da će u skorijoj budućnosti ponovo imati priliku da uživaju u istorijskim uspesima kluba. Za sada, cilj je opstanak u drugom rangu...

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone je svakako ekipa Burgosa. Crno-beli su pred početak nadmetanja slovili za jednog od autsajdera u ligi, prognozirana je borba za opstanak, ali puleni Hulijana Kalera pokazali su karakter i znanje.

Burgos igrao veoma čvrst i borben fudbal, nešto nalik ostvrsvkim ekipama iz Čempionšipa, gol razlika 12:4 dosta govori o načinu njihovih nastupa. Ipak, sve navedeno daje rezultate. Trenutno su na deobi drugog mesta sa samo tri boda manje do lidera Alavesa.

O timskoj igri možda najbolje govori podatak da čak pet fudbalera na svom kontu ima dva postignuta pogotka -  Artola, Sančez, El Gezuani i Barmeho. Ne postoji fudbaler u ekipi koji se posebno ističe, ekipa je iznad svega. Prvi asistent je Hose Matos, levi bek koji je ponikao u Sevilji, međutim tamo nije dobio pravu šansu. Karijeru je gradio u Kadizu, Malagi i Tventeu pre nego što se pronašao u Burgosu.

Poslednji međusobni duel večerašnjih rivala odigran je 2018. godine u trećem rangu takmičenja. Tada je meč završen rezultatom 1:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?