SRBIN NA MUKAMA: Sjajni Baskijci dolaze u nezgodnom trenutku

V.D.

19. 10. 2022. u 16:22 >> 16:22

U okviru 10. kola La Lige očekuje nas meč između Real Sosijedada i Majorka

СРБИН НА МУКАМА: Сјајни Баскијци долазе у незгодном тренутку

Foto: Profimedia

Večeras na "Anoaeti", Predrag Rajković, naša reprezentativna "jedinica", pokušaće da sačuva mrežu svog tima protiv domaće ekipe koja je u sjajnoj formi.

Real Sosijedad se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 19 bodova i u seriji su od sedam pobeda u svim takmičenjima, dok će večeras pokušati da izbore petu pobedu u ligi u nizu.

Ekipa trenera Imanola Algvasila je sjajna i u Ligi Evrope, gde se nalazi na prvom mestu grupe "E" sa maksimalnih 12 bodova i već su obezbedili prolaz u narednu rundu, dok će u naredna dva kola voditi bitku sa Mančester junajtedom za direktan plasman u 1/8 finala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Majorka igra po sistemu toplo-hladno. Ne primaju mnogo golova, ali ih još manje daju. Trenutno imaju četvrti najgori napad u prvenstvu. Iza njih su samo Valjadolid, Kadiz i Elče. 

Na poslednja tri susreta osvojili su samo jedan bod i tako su se sa ukupno devet osvojenih bodova spustili na poziciju broj 13. 

U prošlom kolu poraženi su na svom terenu minimalnim rezultatom od Sevilje, a strelac fantastičnog gola bio je Nemanja Gudelj kome je to bio prvenac u La Ligi.

Iako su prodali svog najboljeg igrača od prošle sezone Aleksandera Isaka u Njukasl za čak 70 miliona evra, rezultati i golovi ne izostaju u igri Baskijaca.

Kao zamena za Šveđanina stigao je bivši napadač Partizana i Almerije Umar Sadik, ali je nažalost doživeo povredu nakon samo tri odigrana meča za novi tim i očekuje ga duža pauza. 

Pored Sadika, trener Baskijaca neće večeras moći da računa na Čoa i Munjoza, dok su već duže povređeni Martin Merkelanc i Mikel Ojarzabal. 

Majorka, koju sa klupe predvodi iskusni Meksikanac Havier Agire, biće oslabljena za neigranje Idrisa Babe i Žaume Koste zbog povreda, dok je zbog crvenog kartona suspendovan Vedad Murići.

Real Sosijedad je u seriji od pet pobeda protiv večerašnjeg rivala, a verujemo da će taj niz nastaviti i večeras na svom stadionu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?