14. MEĐUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL DECE I MLADIH „DOPS“: Produkcija i posećenost premašile očekivanja

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 10. 2024. u 13:36

PREDSTAVA „Vrati mi moje igračke“, u koprodukciji Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“ i Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente, proglašena je najboljom u dečijoj konkurenciji na Pozorišnom festivalu dece i mladih.

14. МЕЂУНАРОДНИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ И МЛАДИХ „ДОПС“: Продукција и посећеност премашиле очекивања

Foto:Z.Gligorijević

Predstava je osvojila i nagradu za najbolju režiju, a za najuspešniju žensku ulogu nagrađena je Draga Farago.

Predstava „Ko je smestio vuku“ Dramskog studija Centra za kulturu iz Požarevca dobila je dve nagrade. Nagrada za najuspešniju mušku ulogu pripala je Dušanu Laziću, a za najbolju žensku epizodnu ulogu Kristini Jovanović.

Predstavi „Pastirica princeza“ Dečje scene Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić“ iz Grabovca pripale su dve nagrade - „Dušica Miloradović“ za najbolju scenografiju, koju je dobio Miloš Milošević i najbolju kostimografiju, koja je uručena Jeleni Jović. Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla je u ruke Luke Radosavljevića za ulogu u predstavi „Veštica na sudu“ Pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi.

Najboljom predstavom u kategoriji omladinskih predstava proglašena je predstava „Aska – igra za život“, u zajedničkoj produkciji ustanove „Kulturociklina“, Kulturnog centra Kruševac i „Fabrike umetnosti“ iz Kruševca. Nagrada za najbolju režiju pripala je Sandri Maksimović.

Predstava „Večernja ruža“ Studija glume „Teatar 011“ iz Beograda osvojila je tri nagrade. Nagrada za najuspešniju žensku ulogu pripala je Jani Stojčić, za najbolju mušku epizodnu ulogu Igoru Milikiću, a nagrada za najbolju kostimografiju Jeleni Vasiljević i Svetlani Vasiljević.

Igor Ivanovski osvojio je nagradu za najuspešniju mušku ulogu, koju je odigrao u predstavi „Čuješ li, mama, moj vapaj?“ Akademskog pozorišta SKC-a iz Niša. Nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu osvojila je Neda Gligić za ulogu u predstavi „Rođene“ Kulturno-obrazovnog centra i Akademskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida. Nagrada „Dušica Miloradović“ u omladinskoj konkurenciji nije dodeljena.

-Organizovali smo različite tribine i muzičke programe, a sve u cilju da se gosti dobro osećaju, da dogovore buduću saradnju i projekte i da promovišemo pozorišnu umetnost. Posebno me raduje odziv publike, naročito što smo na omladinskim, večernjim predstavama, videli i odraslu publiku, što dokazuje da su te predstave po tematici i karakteru zaista ozbiljne – rekao je umetnički direktor festivala „DOPS“ Bojan Miloradović.

Dodajmo da je nagrada „Selimir V. Milosavljević“ za savremeni dramski tekst namenjen deci i mladima pripala profesoru Zoranu Božoviću za tekst „Nije svaka ljubav slepa“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta