„UPOZNAJTE PARAĆIN“: Društvo učitelja ugostilo đake i kolege iz deset gradova (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 10. 2024. u 13:33

ZBOG odličnih iskustava iz prethodne godine, Društvo učitelja opštine Paraćin (DUOP) ponovilo je prošlogodišnji projekat pod nazivom „Upoznajte Paraćin - ZVUCI, MIRISI I UKUSI PARAĆINA“ , koji podrazumeva posetu učenika i nastavnika iz različitih gradova Srbije gradu na Crnici.

„УПОЗНАЈТЕ ПАРАЋИН“: Друштво учитеља угостило ђаке и колеге из десет градова (ФОТО)

Foto: DUOP

Na zadovoljstvo domaćina, tokom dva dana ovog puta u Paraćinu je boravilo 15 nastavnika i 22 učenika iz Smedereva, Niša, Aleksinca, Čačka, Valjeva, Sjenice, Velikog Gradišta, Lebana, Srbobrana i Požarevca.

Dobrodošlicu im je priredila OŠ „Radoje Domanović“, a zatim je usledio obilazak različitih institucija, grada i okoline, te obližnjih izletišta, kako bi se deca upoznala sa ovim delom Pomoravlja.

Foto: DUOP

Organizovane su i kreativne radionice, a učenici su uživali u druženju sa vršnjacima iz paraćinskih škola, u čijim domovima su i spavali. Nastavak održavanja međusobnih kontakata i jeste jedan od ciljeva ovog projekta – kaže ovim povodom Violeta Živković, predsednica DUOP, dodajući da su iskustva svih učesnika projekta bila odlična.

Foto: DUOP

Obilazak izletišta Grza

Poseta je završena u osnovnoj školi u Davidovcu, gde su gosti imali priliku da uživaju u pravom prelu i poselu, upoznajući se sa narodnom tradicijom i običajima tog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: Deca iz SOS Dečjeg sela Srbija osvojili javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE.