BORBA ZA JEDNU MLADOST : Konjički klub "Pastuv" prikuplja sredstva za lečenje Andreja Milekića

V. Hadžić

28. 10. 2024. u 15:50

Sportsko konjičko Udruženje „Pastuvˮ iz Kragujevca organizovalo je humanitarnu akciju u kojoj je sav prikupljen novac preusmeren za lečenje našeg mladog sugrađanina Andreje Milekića, obolelog od kvadriplegije.

БОРБА ЗА ЈЕДНУ МЛАДОСТ : Коњички клуб Пастув прикупља средства за лечење Андреја Милекића

Foto : Fondacija Budi Human

Andrej ima 21. godinu i prilikom skoka u bazen 2021.godine zadobio tešku povredu vratnih pršljenova i kičmene moždine. Dijagnostikovana mu je kvadriplegija.  Usledile su rehabilitacije, ali i pogoršanje zdravstvenog stanja.

Lečio se u Srbiji na Klinici za rehabilitaciju, gde je, uz veliku želju i rad uspeo da oporavi ruke, ali to je nedovoljno da vodi samostalan život. Noge su i dalje bez ikakve funkcije.

Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela sve resurse. Andrejeva volja za ozdravljenjem prevazilazi sva očekivanja, ali mu je neophodna finansijska podrška svih ljudi dobre volje.

Sredstva su mu potrebna za lekove,suplemente, potrošni medicniski materijal, specijalističke preglede, fizikalne kinezi i radne terapije, hiperbaričnu komoru, robotiku, elektrostimulaciju, ortopedska pomagala, rehabilitacije i troškove prevoza.

Foto : RTK

Kragujevčani, veterani humanitarnih akcija, i ovoga puta su pomogli doniranjem novca, a najmlađi su mogli da se zabave u sadržajima pripremljenim za njih na hipodromu.  

Ovo je bila prva humanitarna akcija ovakvog tipa u organizaciji Sportskog konjičkog udruženja „Pastuvˮ. Oni planiraju da svakog meseca klub organizuje po jednu sličnu akciju i prikupljen novac doniraju detetu kome je neophodan novac za lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI POSLE NAJBRŽEG CRVENOG KARTONA U ISTORIJI: I klub mu okrenuo leđa (VIDEO)