VOLJA JAKA NEMA PREPREKA: Sportisti s posebnim potrebama u Novom Sadu na turniru u košarci (FOTO)

J. S.

26. 10. 2024. u 12:05

ŠEST ekipa iz Slovenije i Srbije takmiči se na Turniru u muškoj košarci za sportiste sa posebnim potrebama „Novi Sad 2024" koji organizuje Sportsko društvo „Milan Petrović".

ВОЉА ЈАКА НЕМА ПРЕПРЕКА: Спортисти с посебним потребама  у Новом Саду на турниру у кошарци (ФОТО)

Foto : Foto Grad novi Sad

Oni se nadmeću  po pravilima košarkaške igre i u okvirima fer-pleja, a odigraće danas  šest utakmica, u dva poluvremena po osam minuta, bez zaustavljanja vremena.

 Učesnike  je pred početak takmičenja pozdravila članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved i izrazila zadovoljstvo što je baš Novi Sad domaćin turnira koji okuplja sportiste sa posebnim potrebama iz Ljubljane, Beograda, Zrenjanina, Jabuke i Novog Sada.

Foto : Foto Grad novi Sad

- Sport razvija pozitivne osobine kod ljudi koji se njime bave,a vi nam  pokazujete  da kada postoje volja i želja, trud i rad, u životu nema ograničenja. Jako je važno da uklonimo sve prepreke koje postoje u društvu i omogućimo jednaka prava i uslove života za sve građane, a promovišući sport osoba sa posebnim potrebama sigurno ćemo taj proces ubrzati – rekla je Tatjana Medved i dodala da Novi Sad više od deset godina finansira programe Sportskog društva „Milan Petrović", a ove godine za takmičarske i rekreativne programe izdvojeno je 350.000,00 dinara.

 Novi Sad, dodala je Medved, je lider u oblasti socijalne zaštite u Srbiji te je u te svrhe, iz budžeta Grada, samo za potrebe Škole „Dr Milan Petrović" opredeljeno blizu 840 miliona dinara. Time se kontinuirano finansira 15 programa unapređenja socijalne zaštite, između ostalih usluge ličnih pratilaca deteta i personalne asistencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SADA GA BRANI: Slavni Amerikanac otkrio kako će izgledati dalja karijera Novaka Đokovića