MLADI LJUDI VELIKOG SRCA: Srednjoškolci iz Zrenjanina masovno se odazvali akciji dobrvoljnog davalaštva krvi

B. G.

25. 10. 2024. u 10:10

Na inicijativu maturanata srednje Ekonomsko trgovinske škole "Jovan Trajković" iz Zrenjanina, u organizaciji Crvenog krsta iz ovog grada i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, u sportskoj dvorani Zrenjaninske gimnazije sprovedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

МЛАДИ ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА: Средњошколци из Зрењанина масовно се одазвали акцији добрвољног давалаштва крви

Crveni krst Zrenjanin

Odazvalo se 90 stednjoškolaca, dobrovoljnih davalaca i prikupljeno je 74 jedinice dragocene tečnosti. Zanimljiv je podatak da je 27 srednjoškolaca put krv je dalo krv, kao i da je u ovoj akciji, ove godine, prikupljena dvehiljadita jedinica krvi.

- Veliki je izazov, ali ponos, motivisati mlade ljude da postanu davaoci i zato upućujemo zahvalnost njihovim profesorima, direktoru, a posebno divnim mladim ljudima velikog srca koji su se odlučili na ovako humani gest - naglasila je Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Pored maturanata škole "Jovan Trajković", akciji odazvali profesori i zaposleni, kao i maturanti Zrenjaninske gimnazije, HTPŠ "Uroš Predić", Tehničke škole i Srednje poljoprivredne škole, uz posebnu zahvalnost za motivaciju i organizaciju učenika i kolega, profesorki Sonji Jović, dugogodišnjem volonteru i predsednici Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta