SUSRET VETERANA: Smotra folklora u Domu kulture u Podunavcima

G. ĆIROVIĆ

22. 10. 2024. u 15:01

U Domu kulture u Podunavcima nadomak Vrnjačke Banje održan je 12. Susret veterana folklora u uspešnoj organizaciji lokalnog Kulturno-umetničkog društva „Jelek“.

СУСРЕТ ВЕТЕРАНА: Смотра фолклора у Дому културе у Подунавцима

Opština Vrnjačka Banja

Ovom prilikom, negujući naše narodno stvaralaštvo i tradiciju, mnogobrojnoj publici, osim domaćina, svojim pesmama, igrama i koreografijama predstavili su se veterani iz još 13 Kulturno umetničkih društava i Folklornih ansambala svih krajeva Srbije, kao i sa Pala u Republici Srpskoj.

- Negujemo pesme i igre iz našeg kraja, ali i iz Srbije i drugih delova bivše Jugslavije – kaže Slavica Radović iz KUD „Mladost“ sa Pala čija veteranska grupa postoji od 2010. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki