ŠEST DECENIJA POSTOJANJA: Jagodinsko Društvo za sport i rekreaciju invalida obeležilo važan jubilej

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 10. 2024. u 17:08

ČLANOVI Društva za sport i rekreaciju invalida Jagodine, koje je danas obeležilo 60 godina postojanja, okupili su se i uz sportske aktivnosti i prigodno druženje uz pesmu i igru obeležili ovaj značajan jubilej.

ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА: Јагодинско Друштво за спорт и рекреацију инвалида обележило важан јубилеј

Foto:Z.Gligorijević

-Za ovih 60 godina Društvo je imalo značajne uspehe. Aleksandar Jande je na paraolimpijskim igrama učestvovao 1993., 1998. i 2008. godine, kada je osvojio bronzanu i srebrnu medalju. Najviše uspeha na domaćem terenu ostvarili smo 2015. godine kada smo osvojili mnogo prvih mesta u atletici. Ove godine smo postali prvaci države u pikadu, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji. Svako je dobrodošao u naše društvo, a okupljamo se svakog utorka i četvrtka od 17 sati. Svih 60 godina lokalna samouprava i Sportski savez pomažu rad društva – rekao je sekretar Društva za sport i rekreaciju invalida Jagodine Boban Milojević.

Jagodinska lokalna samouprava pomaže rad ovog društva, kao i ostalih sportskih klubova i udruženja na teritoriji grada.

-Ponosna sam na vas što se družite, što se okupljate i što negujete ztajedništvo. Vaše udruženje podržava jagodinska lokalna samouprava tako što se članovi Sportskog saveza i imate svog predstavnika u skupštini saveza. Mi brinemo o svim sportskim udruženjima, finansiramo ih, pa tako i vaše udruženje. Ja vam želim da nastavite da se družite i slavite ovaj dan svake godine na isti način – kazala je u obraćanju prisutnim članovima zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Bošković.

U programu obeležavanja jubileja učestvovalo je Kulturno umetničko društvo “Zdravac“ iz Jagodine.

Foto:Z.Gligorijević

Društvo za sport i rekreaciju invalida Jagodine, koje ima oko 40 članova, poziva osobe sa invaliditetom da dođu, da se druže, a mogu i da se takmiče u sportskim disciplinama koje im odgovaraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!