PODRŠKA BORBI PROTIV KARCINOMA DOJKE: Šetnja "Tanjinom stazom hrabrosti" sutra u centru Subotice

J. L.

17. 10. 2024. u 22:31

Memorijalna šetnja "Tanjinom stazom hrabrosti" u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke održaće se u petak u 16,30 časova na Trgu slobode u centru Subotice.

ПОДРШКА БОРБИ ПРОТИВ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ: Шетња Тањином стазом храбрости сутра у центру Суботице

foto: J.L.

Udruženje žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke "Jedna uz drugu" peti put organizuje šetnju, koja je u znak sećanja na Tanju Antić koja je bila inicijator osnivanja udruženja.

 -Naše Udruženje aktivno deluje u tri pravca, u pravcu preventive, u pravcu pomoći, brige i podrške ženama koje se u ovom trenutku leče, kao i ženama koje su prošle lečenje, ali se suočavaju sa posledicama, psihičkim i fizičkim. Želimo i da odamo poštu ženama, našim članicama, ali i svim drugim, koje su došle do kraja tog puta. Ne volim da kažem da su izgubile bitku, jer su se hrabro borile, ali svako od nas jednom mora doći do kraja tog puta. Njihova sudbina je takva, a naša da ih čuvamo u našim srcima i da čuvamo sećanje na njih, da na njihovom primeru pokažemo kakva je snaga za tu borbu portebna - kaže Milica Pećerić predsednica Udruženja "Jedna uz drugu". 

U jednoj godini u Srbiji oboli 4.489 žena. Tokom 2022. godine umrlo je 1.646 žena. Najviše stope porasta oboljevanja su u Severnobačkom i Severnobanatskom okrugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom