OBELEŽEN SVETSKI DAN HRANE: Bogatiji obrok za korisnike Narodne kuhinje u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 10. 2024. u 12:12

U OKVIRU obeležavanja 16. oktobra, Svetskog dana hrane i sutrašnjeg Svetskog dana borbe protiv siromaštva, paraćinski Crveni krst (CK) svim korisnicima Narodne kuhinje u tom gradu deli pojačani topli obrok.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ: Богатији оброк за кориснике Народне кухиње у Параћину (ФОТО)

Foto: CK Paraćin

Prema rečima Ivana Đorđevića, referenta socijalne delatnosti CK, korisnici će pored uobičajenog obroka dobiti duplu gramažu mesa, te dodatnu količinu konzerviranih mesnih prerađevina -  nareska, paštete i ribe, kao i voće.

Đorđević naglašava da su sredstva za nabavku ovih namirnica obezbedili Opština i lokalni donatori, a tokom „Meseca solidarnosti“, kao i kontinuirano tokom cele godine, građani i pravna lica mogu da doniraju namirnice Crvenom krstu koje će biti iskorišćene za pripremu bogatijeg obroka korisnicima Narodne kuhinje. U Paraćinu ih ima nešto više od 500, a Crveni krst priprema i deli obroke tokom cele godine bez prekida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici