MAJKA PETORO DECE BORI SE SA METASTAZAMA: Srbijo, pomozi - Kristina Matović (31) iz sela Kusadak kod Mladenovca bije životnu bitku

Zoran Rajić

16. 10. 2024. u 06:45

VELIKA nevolja zadesila je porodicu Matović iz sela Kusadak nadomak Mladenovca, jer je Kristina (31), majka petoro dece, obolela od kancera koji je metastazirao, pa ona i suprug Dalibor nemaju dovoljno novca ni za njeno lečenje, ni za svakodnevni život.

МАЈКА ПЕТОРО ДЕЦЕ БОРИ СЕ СА МЕТАСТАЗАМА: Србијо, помози - Кристина Матовић (31) из села Кусадак код Младеновца бије животну битку

foto Privatna arhiva

Snagu u borbi sa zloćudnom bolešću daju im deca - sinovi od osam, šest i jedne, te ćerke od sedam i tri godine - kojima, eto, nedostaje baš sve: hrana, odeća, obuća, pelene, sredstva za higijenu, školski pribor, igračke...

Kristini je 28. marta prošle godine, pred rođenje petog deteta, dijagnostikovan primarni karcinom dojke, koji je sada u četvrtom stadijumu.

Pomoć

KRISTINI se može pomoći uplatama na račun udruženja "Ne ignoriši", kod Erste banke: 340-1000138855-72, na njen lični račun kod Poštanske štedionice: 200-108677422-82, "Vajber" pozivom telefonskog broja 061/233-64-28, ili donacijom na adresu porodice Matović: Kosmajska 2, 11425 Kusadak.

- Bila sam na hemioterapiji, na zračenju, pa sam i operisana, ali se stanje pogoršalo i početkom ovog meseca otkriveno je da se tumor proširio na vrat, pazuh i kožu. Sumnja se da je metastazirao i na mozak, za 30. oktobar mi je zakazana magnetna rezonanca. Ne smem da se predam, jer sam potrebna svojoj deci - veli ova hrabra mlada žena, po struci trgovac, koja je deset godina sa ženama iz rodnog Siriga kod Temerina radila kao nadničarka na njivama i u voćnjacima širom Vojvodine, a sada su joj jedini prihodi dečji i roditeljski dodatak.

Matovići otplaćuju i kredit, a suprug građevinac privatno radi i po 12 sati, ali to ni izbliza nije dovoljno. Jer, Kristini je samo za lekove sedmično potrebno oko 9.000, pa ne može ni da pomisli na prirodnu terapiju za jačanje imuniteta, koja košta čak 98.000 dinara.

Strah

ZBOG ponude izvesne gospođe da joj pomogne tako što će preuzeti njeno najmlađe dete, uplašena Kristina je htela da obustavi svaku akciju podrške, ali ju je ohrabrila doktorka Svetlana Cvijanović Krstić iz Sremske Mitrovice, njen veliki oslonac, objasnivši da su ona i Dalibor, uprkos svemu, brižni roditelji i niko ne može da im oduzme decu.

- Neke lekove i ne kupim, a i ležem gladna, samo da bi deca imala šta da jedu - kaže Kristina, za koju rodbina i prijatelji pomoć prikupljaju uglavnom posredstvom duštvenih mreža.

Veliku akciju za Matoviće organizuje i udruženje "Ne ignoriši", iz Čelareva kod Bačke Palanke, čiji predstavnik Dragan Stupar - uz napomenu da ima mnogo porodica i pojedinaca kojima treba pomoć, ističe da im je Kristina prioritet. Jer, mada su joj lekari "davali" još samo pola godine života, ona je svojom borbom pokazala da ne odustaje, pa je zaslužila svaku vrstu podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!